Αχιλλέας Μπέος: Εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις του που προέτρεπαν σε βία εναντίον οικολόγων

Μπλεξίματα για τον Αχιλλέα Μπέο. Η φράση του ότι οι διαφορές με οικολογικές οργανώσεις «λύνονται με χαστούκια» προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Οι αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων για κοπή δέντρων στον Κραυσίδωνα, προκάλεσαν την οργή του Αχιλλέα Μπέου που ανέφερε πως αυτές οι διαφορές «λύνονται με χαστούκια», προτρέποντας και τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, να πράξει το ίδιο. Οι δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου που είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο.

Το επίμαχο περιστατικό συνέβη στο δημαρχείο Βόλου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κουρέτα. Ο περιφερειάρχης σχολίασε τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων, τονίζοντας πως οι διαφορές τους θα λυθούν μέσω της δικαστικής οδού.

«Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος σχολίασε: «Οι λύσεις δίνονται με χαστούκια, δυστυχώς όμως η Περιφέρεια δεν μπορεί να τα δώσει. Οπότε περιμένει τον Νόμο. Θα σας θυμίσω τότε που δένονταν σε φοίνικες στα Αστέρια Αγριάς. Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει. Όμως καθυστερούν και αν πνιγεί ο κόσμος θα κοιτούν ο ένας τον άλλον. Αυτά τα ανδραγαθήματα να σταματήσουν».

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα για προτροπή σε βία, όπως και έγινε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News