Κακοποίηση: Νέες αποκαλύψεις για τον Youtuber που χτυπούσε ΑμεΑ - «Μεθούσε ανήλικα κορίτσια και τα πήγαινε σε άλλο δωμάτιο»

Νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο προσκήνιο για τον Youtuber που κακοποιούσε άτομο ΑμεΑ, ενώ διάσημο θύμα του τόνισε πως ο συγκεκριμένος μεθούσε ανήλικα κορίτσια και ύστερα τα πήγαινε σε άλλο δωμάτιο.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με την εκμετάλλευση την οποία βίωναν μοιράστηκαν, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δύο από τα θύματα του ΥouΤuber, που είχε στήσει μια επικερδή επιχείρηση στο Διαδίκτυο με κακοποιήσεις ΑμεΑ.

Αποκαλύψεις για τον YouTuber: «Πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο»

«Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… ”δωρεές με παραγγελία” (π.χ. ”καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κοκ) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

«Ήμουν παλιότερα σε reality show ταλέντων και εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιθυμία μου. Μου έλεγε ”θα σε κάνω νούμερο ένα, θα σε κάνω διάσημο”. Έδινε και κάποια ποσά, αλλά πάρα πολύ μικρά. Από όλα αυτά τα χρήματα που κέρδιζε, εκείνος κρατούσε τα πάντα κι εμάς μας έδινε ελάχιστα», μοιράστηκε ο άλλος νεαρός που δήλωσε θύμα του YouTuber .

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το πρωί ο κατηγορούμενος YouTuber  πρόκειται να οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Ο 35χρονος YouTuber, με την κωδική ονομασία «Αρχηγός», έστησε μια διαδικτυακή παραγωγή χρήματος με βίντεο στα οποία απεικονίζονταν οι βασανισμοί ΑμεΑ. Μέσω κυρίως του YouTube και του TikΤok, μετέδιδε σκληρές εικόνες, στις οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ατόμων με αναπηρία, και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους πιστούς ακολούθους του, που όπως φαίνεται δεν χόρταιναν να βλέπουν ανθρώπους να βασανίζονται σε ζωντανή μετάδοση. Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, τα βίντεο ανέβαιναν από τις 3 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου του 2024, ημέρα που ο νεαρός συνελήφθη.

Ο 35χρονος είχε χιλιάδες followers, που τους αποκαλούσε «Army» (στρατό), ενώ στο παρελθόν μια μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της. Οι θεατές έθεταν διάφορες προκλήσεις πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο και ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να τις πραγματοποιήσουν μπροστά στις κάμερες, που κατέγραφαν τις αθλιότητες.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., «ο κατηγορούμενος, γνωστός με το ψευδώνυμο (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα που χρησιμοποιούσε στην πλατφόρμα) ή ”Αρχηγός”, κατά το χρονικό διάστημα από τις 03-01-2023 έως και τις 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές, που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, στις 00:15 ώρα της 06-02-2024 ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω».

Η σύλληψη του YouTuber

Οι αστυνομικοί, χωρίς να χάσουν χρόνο, πραγματοποίησαν επιχείρηση για να βάλουν στο χέρι τον YouTuber. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ., «μεσημβρινές ώρες της 06-02-2024 αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα, κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. «Εμπορία Ανθρώπων», 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. «Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων» και 333 Π.Κ. «Απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» λόγω αναπηρίας».

Σε δομή τα ΑμεΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έφοδο των Αρχών στον χώρο του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες, και, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρέθηκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης, τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας. Ο συλληφθείς πρωινές ώρες της 07-02-2024 με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News