Μάνδρα: Πρώην ιδιοκτήτης και πρόεδρος ομάδων το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης

Πού δραστηριοποιείτο το θύμα, Χρήστος Γιαλιάς – Η δολοφονία της συζύγου του το 2018 και το μαφιόζικου τύπου χτύπημα που έδωσε τέλος στη ζωή του

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είναι το θύμα της μαφιόζικου τύπου δολοφονίας που έγινε σήμερα (7/2) στη Μάνδρα Αττικής.

Ο άνδρας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, ήταν ιδιοκτήτη των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS της BELLA GRECO, που εδρεύσει το Μιλάνο και η οποία απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Επιχειρηματικά, ήταν επικεφαλής και της ομάδας «ΑΟ Τρικάλων», της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και της ομάδας «Μανδραϊκός».

Ο Χρήστος Γιαλιάς πυροβολήθηκε σήμερα με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του. Το όχημα δέχτηκε πυρά από καλάσνικοφ, ενώ το σώμα του επιχειρηματία βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο πυρπολήθηκε από τους δράστες μετά από την εκτέλεση του ιδίου. Το 2018, δε, είχε δολοφονηθεί η σύζυγος του θύματος, στην ίδια περιοχή. Μαζί είχαν κάνει δυο γιους. Τότε, επίσης γινόταν λόγος για μαφιόζικη εκτέλεση. Στην ΕΛ.ΑΣ., ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο σύνδεσης των δυο εγκλημάτων.

Το προφίλ του θύματος

Όπως αναφέρεται σε βιογραφικό του Χρήστου Γιαλιά, τέλη της δεκαετίας του 1989 ξεκίνησε την πρώτη συμμετοχική εταιρεία του στον χώρο της παροχής προσωπικού αποθήκης, συσκευασίας και καθαριότητας βιομηχανικών χώρων. Ανέλαβε ως εταιρεία αποκλειστικά το εργατικό προσωπικό πριν αλλά και μετά από κάθε αγώνα σε όλες τις εγκαταστάσεις (venous) των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς και των Special Olympics 2004 και 2011.

Παράλληλα, ανέλαβε την διοίκηση των ομάδων Β΄ & Γ΄ Εθνικής «Μανδραϊκού», «Πανελευσινιακού» και «Α.Ο. Τρικάλων». Το 2012 προχώρησε στον πρωτογενή τομέα, συγκεκριμένα στο κρέας και τα παράγωγά του. Η «Φ. Κατερίνα ΜΟΝ. ΑΕΒΕ» είναι μια εταιρεία εξειδικευμένη, από τη μία στην παραγωγή πουλερικών μέσω ιδιόκτητων πτηνοτροφείων σε περιοχή της Δ. Αττικής, και από την άλλη στην εισαγωγή, επεξεργασία και εμπορία όλων των τύπων κρεάτων και παραγώγων τους. Επεκτεινόμενος στη λιανική, δημιούργησε καταστήματα πώλησης κρέατος (delicatessen) και επιλεγμένων παραδοσιακών προϊόντων τους σε κομβικά σημεία του νομού Αττικής (Γλυφάδα, Πεντέλη, Άλιμο κ.λπ.). Παράλληλα, επεκτάθηκε κι εκτός συνόρων: σε Αλβανία, Βουλγαρία και πρόσφατα Ιταλία. Με βάση αυτό, μπήκε στη γρήγορη εστίαση και ταχυδιανομή φαγητού αλλά και στον χώρο υψηλής γαστρονομικής εμπειρίας.

Κατόπιν, δημιούργησε την «Gi-express», η οποία καλύπτει την παροχή εργατών όλων των ειδικοτήτων αποθήκης μέσω «Σύμβασης Έργου ωρομίσθιας χρέωσης». Επίσης, αναλαμβάνει ποικίλα έργα συσκευασίας προϊόντων ξηρού φορτίου στους χώρους της στην Μαγούλα Αττικής. Τέλος, μέσω του ιδιόκτητου στόλου της Δ.Χ. φορτηγών, αναλαμβάνει κάθε μεταφορικό έργο όσο μεγάλο κι αν είναι είτε ψυχόμενου φορτίου είτε όχι, σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Αναλαμβάνει, όπως αναφέρεται, τη διεξαγωγή όλων των εργασιών μιας αποθήκης στις εγκαταστάσεις του πελάτη της κάτω πάντα από τη διοίκησή του.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Κοντά στο σημείο της σημερινής επίθεσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο άνδρας. Ειδικότερα, το καλάσνικοφ βρέθηκε μέσα στο -λευκού χρώματος- αυτοκίνητο του θύματος και εκτιμάται ότι οι δράστες το πέταξαν μέσα για να καεί και αυτό μαζί με το όχημα.

Το άγριο έγκλημα, μαφιόζικου τύπου, έγινε στην οδό Αγίας Αικατερίνης. Κάτοικοι της περιοχής ήταν αυτοί που κάλεσαν την Άμεση Δράση, όταν άκουσαν τις ριπές των όπλων. Όταν βγήκαν στον δρόμο, είδαν το αυτοκίνητο του θύματος τυλιγμένο στις φλόγες. Επί τόπου μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που αργότερα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το τόπο του εγκλήματος, εντόπισαν ακόμη ένα καμένο όχημα, που εκτιμάται ότι το χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης και ότι το έκαψαν οι ίδιοι για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς κάλυκες δίπλα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ενώ σημειώνεται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και ότι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News