Αγρότες: Κλείνουν εθνικές οδούς, διαμαρτυρίες σε Αίγιο, Αγρίνιο

Μία εβδομάδα στους δρόμους συμπληρώνουν οι αγρότες στο Αίγιο ενώ ξεσπούν διαμαρτυρίες και στο Αγρίνιο αλλά και κατά μήκος των μεγάλων εθνικών οδικών δικτύων.

Ανένδοτοι  φαίνονται να είναι οι αγρότες ως προς τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, καθώς και σήμερα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για την δρομολόγηση μίας ωφέλιμης απόφασης.

Σημεία με  Κλείσιμο Δρόμων

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Πέμπτη 08/02 οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν και στο Αίγιο, και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Σελινούντα, για 7η συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι αγρότες απέκλεισαν την Ολυμπία Οδό στο ρεύμα προς Πάτρα.

Ύστερα από τη σημερινή τους κινητοποίηση στη γέφυρα Σελινούντα, οι αγρότες του Αιγίου συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο της Παλαιάς Εθνικής Οδού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Κορίνθου, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις.

Παράλληλα, οι αγρότες προχώρησαν και στην Κάτω Αχαΐα με τη σειρά τους σε κινητοποίηση, μέσα σε ήπιων τόνων κλίμα, δίχως κάποια ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Αγρίνιο, σημειώθηκαν ολιγόωροι αποκλεισμοί, με τους εκπροσώπους των αγροτών να εκφράζουν ανοιχτά πως δεν επιθυμούν και δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σχέδια για μεγάλου εύρους κινητοποίηση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Να αναφερθεί, πως προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα αγροτών και προς την  γέφυρα ΡίουΑντιρρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress.gr, αγροτο-συνδικαλιστές από τις κοινότητες της Παραχελωίτιδας, της  Τριχωνίδας, του Αιγίου, της Πάτρας και αλλού, βρίσκονται σε επαφή  και ήδη οργανώνουν την εξόρμησή τους στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου  να κλιμακώσουν την πίεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπεύουν να ανοίξουν τα διόδια για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση για τα οχήματα.

 

Πηγή: In.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News