Κούγιας στην δίκη Πισπιρίγκου: «Όνειδος για τη δικαιοσύνη η υπόθεση Πισπιρίγκου»

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας, υποστήριξε ότι στη φυλακή έχει τοποθετηθεί ένας αθώος άνθρωπος αυτήν την στιγμή.

Ο Αλέξης Κούγιας αγόρευσε υπερασπιζόμενος την Ρούλα Πισπιρίγκου στην δίκη της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας.

Η αγόρευση του Αλέξη Κούγια άρχισε με εντάσεις, με τον συνήγορο υπεράσπισης να χαρακτηρίζει την υπόθεση «όνειδο» για τη δικαιοσύνη και να εξαπολύει επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε πως «δεν τηρήθηκε στην προανάκριση και την ανάκριση ούτε μία λέξη από αυτά που προβλέπονται. Βρίσκεται εδώ λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης, του Τσιάρα και ενός ασυνείδητου εισαγγελέα που έδωσε εντολή για προανάκριση. Δεν είμαστε Ουγκάντα εδώ!».

Οι τόνοι ανέβηκαν μάλιστα όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε από ένορκο και την εισαγγελέα να μην ασχολούνται με το κινητό τους, με την πρόεδρο να παρεμβαίνει και να τον διαβεβαιώνει πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Μαζεύω την οργή μου 13 μήνες σε μία προκατειλημμένη διαδικασία, στην ανάκριση και την προανάκριση και το ακροατήριο», τόνισε ο κ. Κούγιας. «Οι ανήθικες εκπομπές με τους ανήθικους παρουσιαστές δεν έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για την κατηγορία που αντιμετωπίζει η κατηγορουμένη», τόνισε ο κ. Κούγιας, αρχίζοντας την αγόρευσή του και απευθυνόμενους προς τους ενόρκους είπε πως «δεν πρέπει να έχετε καμία εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές ενέργειες». Ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε πως στην προκειμένη περίπτωση άλλαξε «κατά πρωτοφανή τρόπο» η ποινική δίωξη και απευθυνόμενος στους ενόρκους είπε πως «πρέπει να γράψετε ένα ιστορικό «όχι» σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει μία κατηγορουμένη αθώα στη φυλακή αυτή τη στιγμή».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατά την πρώτη ημέρα της αγόρευσής του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξαπέλυσε πυρά κατά της εισαγγελέως της έδρας, που έχει ζητήσει να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου, του καθηγητή τοξικολογίας Νικολάου Ράικου που εντόπισε την κεταμίνη στο αίμα της μικρής αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού που περιέθαλψαν την Τζωρτζίνα.

Ο κ. Κούγιας είπε μάλιστα πως αυτό που «δολοφονήθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος» και έκανε λόγο για προκατάληψη της εισαγγελέως της έδρας.

«Ήταν τόση προκατάληψη της κυρίας εισαγγελέα, ώστε όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο, αλλά και “θεοποίησαν” τον ίδιο τον Ράικο σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον πάπα κατέχει κι αυτός το αλάθητο…», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε αντιδιαστολή ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι υπήρξε «θεοποίηση» του πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνου Δασκαλάκη, επισημαίνοντας πως «για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα όσα έκανε η κατηγορούμενη θεωρήθηκαν “τυπικά, ψύχρα, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά”, ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και έβαλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε… υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης. Όσα κι αν έκανε η κατηγορούμενη για την Τζωρτζίνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει το “λαδάκι” του Μάνου. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά έχει αλλοιωθεί η κριτική σκέψη και ο ορθός λόγος από την προκατάληψη σε βάρος της κατηγορουμένης…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News