«Κόλαφος» ο Δούκας σε Μπακογιάννη: «Τα πέντε εκατομμύρια του Βοτανικού τα δώσατε;»

Αναφορικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης για γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ασκήθηκε έντονη πίεση προς το πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη.

O δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αναφερόμενος στο έργο της Διπλης Ανάπλασης που έχει ως απώτερο σκοπό να παρέχει την «στέγη» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, πίεσε με έντονο τρόπο τον Κώστα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τον Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε :

«Είπα ήρεμα κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ως όφειλα. Και άκουσα ότι είμαι πιο ξύλινος από τα έδρανα, ότι δεν σηκώνω το βάρος της ευθύνης του έργου και άλλα τέτοια. Έκανα όμως κάποιες ερωτήσεις. Παραδώσατε, ως οφείλατε, η Δημοτική Αρχή το έργο έτοιμο για θεμελίωση στους ανθρώπους που έχουν υπογράψει, ναι ή όχι; Η απόρρύπανση έγινε; Ναι ή όχι; Τα πέντε εκατομμύρια τα δώσατε; Ναι ή όχι. Ολοκληρώσαν τη δουλειά με τα πέντε εκατομμύρια; Ναι ή όχι; Υπάρχουν άλλα λεφτά για την απορρύπανση; Ναι ή όχι; Τα λέω αυτά, διότι και πολλά άλλα περίεργα υπάρχουν. Τεχνικός σύμβουλος για τα 240 εκατομμύρια υπάρχει»;

Έπειτα προχώρησε σε δηλώσεις για το πως θα μπορούσε να επιτευχθεί το έργο :

Δούκας για Διπλή Ανάπλαση: «Για να υλοποιηθεί χρειάζεται την ενεργή συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων»

Ο Χάρης Δούκας επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική Αρχή και δεσμεύθηκε ότι το έργο θα προχωρήσει με σχέδιο. «Είναι ένα πρόγραμμα σημαντικό για το σύνολο των κατοίκων της Αθήνας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη, την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική», είπε αρχικά κατά την τοποθέτησή του.

«Αδιαμφισβήτητα είναι ένα πρόγραμμα πολύπλοκο, που για να υλοποιηθεί χρειάζεται την ενεργή συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων, του Δήμου Αθηναίων, του Δημοσίου, του ερασιτεχνικού σωματείου του Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Στο σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με το πρόγραμμα αυτό, κατάλαβα ότι δεν επέδειξαν όλοι την ίδια ζέση για να τρέξει το έργο με τους ταχείς ρυθμούς που είναι απαραίτητοι», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, προχωρώντας σε εκτενή ενημέρωση, ανέφερε πως «δεν βρήκαμε καμία τεκμηρίωση, κανέναν προγραμματισμό, συντονισμό και προώθηση των σύνθετων και αλληλοσχετιζόμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν».

Δούκας για γήπεδο του Παναθηναϊκού: Θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η απορρύπανση του χώρου 

«Δεν μας παραδόθηκε ένα συνολικό πρόγραμμα υλοποίησης, μια εικόνα του τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και τι έχει προγραμματιστεί να γίνει, ώστε να μπορέσουμε άμεσα να συνεχίσουμε τις όποιες εργασίες έγιναν. Δεν βρήκαμε στον Δήμο Αθηναίων, που έχει τον συνολικό συντονισμό των δράσεων, καμία θεσμική διοικητική δομή που να συντονίζει τους πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, να φροντίζει ώστε έγκαιρα να υλοποιούνται οι δράσεις και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, που εκ του νόμου πρέπει να υλοποιούν τις μελέτες και έργα του προγράμματος, είχαν παραγκωνιστεί από την προηγούμενη διοίκηση σε δευτερεύοντα ρόλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, ο κ. Δούκας σημείωσε πως τα δύο κυριότερα στοιχεία που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν γίνει. «Αυτά είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η απορρύπανση του χώρου που θα γίνει το γήπεδο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ευθύνη της καθυστέρησης ανήκει αποκλειστικά στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία επί 9 μήνες κωλυσιεργούσε για την αναθεώρηση των οικοδομικών αδειών. Ανέθεσε εργολαβία απορρύπανσης με καθυστέρηση δύο ετών –είναι προϋπόθεση για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών– ύψους 5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα εξαντλήθηκαν, αλλά η απορρύπανση δεν ολοκληρώθηκε. Αδράνεια και αδιαφορία επί αρκετούς μήνες, παρότι γνώριζε ότι τα έργα θεμελίωσης του γηπέδου δεν μπορούν να ξεκινήσουν, χωρίς να έχει γίνει η απορρύπανση του χώρου».

 

Πηγή : Parapolitika.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News