Πολύτεκνη οικογένεια Παλαιοχριστιανών: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολείο γιατί διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση»

Τα επτά μέλη της πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, ανήκουν σε κοινότητα “Παλαιοχριστιανών” και δηλώνουν “αδέλφια”, θυμίζοντας τα κοινόβια των Χίπις της δεκαετίας του ’60.

Η είδηση για την πολύτεκνη οικογένεια που αποφάσισε να ζήσει σε καλύβα που κρύβει στο εσωτερικό της ένα λαγούμι μήκους 30 μέτρων στην Ορεινή Κορινθία, έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο.

Κόρινθος: “Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών” – Τι λέει ο πατέρας της οικογένειας που ζει στο σπίτι – λαγούμι

Τα μέλη της κοινότητας, όπως έχουν επιλέξει τα ίδια να ονομάσουν τον τρόπο ζωής τους, έχουν αγοράσει τον χώρο που έχουν εγκατασταθεί, ενώ έχουν χρηματικά ποσά προκειμένου να συντηρούνται, όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η πολύτεκνη οικογένεια που ζει στην Ορεινή Κορινθία, δηλώνουν “Παλαιοχριστιανοί”

Οι ίδιοι δηλώνουν Παλαιοχριστιανοί και «αδέρφια», ενώ τόνισαν στις αστυνομικές Αρχές πως είναι επιλογή τους να ζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν στους αστυνομικούς πως «δεν θέλουν να πατάνε σε τσιμέντο».

Σημειώνεται πως ο τρόπος ζωής των μελών της κοινότητας παραπέμπει σε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’60, ωστόσο προκύπτουν ζητήματα που αφορούν την υγεία και την παιδεία, καθώς τα μέλη της κοινότητας ανέφεραν στο MEGA πως διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση και τα παιδιά τους δεν πάνε στο σχολείο.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News