Τελετή ορκωμοσίας: Ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί οι Τεντόγλου, Πετρούνιας και η Εθνική πόλο ανδρών

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των Ολυμπιονικών από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021 ως Εφέδρων Αξιωματικών.

Η τελετή ορκωμοσίας των Ολυμπιονικών από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021 ως Εφέδρων Αξιωματικών των τριών κλάδων (πεζικό, ναυτικό και αεροπορία) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της τρίτης (20/2). Στην τελετή παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ανάρτηση του στα social media, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας… δυναμώνουν.

Ορκωμοσία των Ολυμπιονικών μας ως Εφέδρων Αξιωματικών των τριών κλάδων (πεζικό, ναυτικό και αεροπορία), από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021, μαζί με τον ΥΕΘΑ, Νίκο Δένδια, τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πετρούνιας, ο Μάντης, ο Καγιαλής, ο Τεντόγλου, ο Ντούσκος, οι 12 από τους 13 πολίστες της Εθνικής ομάδας των ανδρών και η Παπαδοπούλου (από τους ΟΑ στο Πεκίνο το 2008) ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα!»

Δένδιας: «Στην εποχή μας, αναζητούμε πρότυπα»

«Τιμάμε σήμερα τους Ολυμπιονίκες μας που ορκίσθηκαν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ως πηγή έμπνευσης, με τις επιδόσεις τους και το ταλέντο τους. Οι διακρίσεις τις οποίες έχουν πετύχει αντικατοπτρίζουν αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια και αποτελούν πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουάριου, στην τελετή ορκωμοσίας των εφέδρων εν ενέργεια αξιωματικών Ολυμπιονικών στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

«Ιδίως στην εποχή μας, όταν όλοι αναζητούμε πρότυπα», συνέχισε, «αναζητείται σπίθα έμπνευσης, πηγή έμπνευσης που νοηματοδοτεί την ανθρώπινη παρουσία πέραν ενός στενού προσωπικού εγωκεντρισμού. Και αναζητούμε πέραν της αριστείας τη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο»

«Ως αθλητές της πατρίδας μας περιμένω από εσάς να προσλάβετε και να ανταποκριθείτε στο σημαντικότατο ρόλο του εθνικού και κοινωνικού προτύπου που πανηγυρικά σας ανατίθεται με τη στολή του Έλληνα αξιωματικού την οποία φέρετε» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο υποπτέραρχος (Ι) Γιαπιτζής Γεώργιος επιτελάρχης ΓΕΑ ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.
 

Η Σοφία Παπαδοπούλου, ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας,

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ορκωμοσία του ως έφεδρος αξιωματικός στον στρατό ξηράς

Ο Μίλτος Τεντόγλου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News