Καιρός: Αφρικανική σκόνη και 20άρια σήμερα, έρχονται βροχές και ισχυροί νοτιάδες σε δύο κύματα - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα από τη Λιβύη και από την Ιταλία θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα – Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη.

Βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, καθώς δύο χαμηλά βαρομετρικά θα φέρουν βροχές και ισχυρούς νοτιάδες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η πρώτη χρονικά κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Κυριακή, θα κρατήσει και τη Δευτέρα και περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησο, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Είναι πιθανό τα ξημερώματα της Δευτέρας να υπάρξει καταιγίδα στην Αττική, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει πως «διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα , καθώς θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Δύο συστήματα θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν έντονες στα ΝΑ . Το δεύτερο σύστημα θα μας επηρεάσει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος Πέμπτη και Παρασκευή».

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Δύο βαρομετρικά χαμηλά προερχόμενα ,το ένα από τη Λιβύη (Κυριακή -Δευτέρα 25-26/2 ) και το άλλο από την Ιταλία (Πέμπτη-Σάββατο 29/2-2/3) θα δώσουν πολλές βροχές το επόμενο διάστημα στη χώρα μας και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Ωστόσο επειδή τα συστήματα αυτά “βροχοχαμηλά” θα συνοδεύονται κυρίως από νοτιάδες θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα (δεν θα φέρουν κρύα) και θα κουβαλήσουν και Σαχαριανή σκόνη.

Για την πρώση επιδείνωση Κυριακή-Δευτέρα τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News