Καιρός: Ξεκινά σε λίγες ώρες η επέλαση της κακοκαιρίας – Πού θα χτυπήσει

Τι αναφέρει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε για την επιδείνωση του καιρού.

Χαλάει άμεσα ο καιρός, καθώς ισχυρές βροχές και σφοδρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο πλαίσιο της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής (25/2) έως τη Τρίτη (27/2).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με νεότερη ενημέρωση από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, οι περιοχές με ισχυρές καταιγίδες που χρειάζονται την απαιτούμενη προσοχή είναι:

Κυριακή 25/2 από τις 20.00 μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας: Κεφαλονιά-Ιθάκη, Λευκάδα, Μεσσηνία, Ηλεία, Χανιά.

Ξημερώματα Δευτέρας 26/2 μέχρι Δευτέρα μεσημέρι: Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Αττική, νησία Αργοσαρωνικού νότια Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Πιερία, Χαλκιδική, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Δευτέρα μεσημέρι με Τρίτη πρωί: Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο (από Χίο και νοτιότερα).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο αναμένεται και νέα επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη (29/2) με βροχές και νοτιάδες.

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια απόψε Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Δεμένα στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς θα μείνουν τα πλοία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη στις 18:30, από Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη στις 19:00, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 20:30 και από Κυλλήνη προς Πόρο στις 21:15.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (27-02-24).

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τι ισχύει για την Αττική

Όσον αφορά την Αττική, η τελευταία πρόγνωση ανέφερε νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ από το βράδυ οι βροχές αναμένεται να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 από το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς: «Παρότι τα ύψη βροχής δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, χρειάζεται σχετική προσοχή, καθώς σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News