Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέες επενδύσεις με τέσσερα πλοία αξίας 1,08 δισ. δολαρίων

Η ναυτιλιακή Capital Group, εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση με την παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων πλοίων LNG, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Group του Βαγγέλη Μαρινάκη παρήγγειλε τέσσερα νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG 174.000 cbm, αξίας 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων (270εκ. έκαστο), όπως γνωστοποίησε ο ναυπηγικός όμιλος “HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co” της Νότιας Κορέας.

Ο νοτιοκορεάτικος όμιλος ανακοίνωσε ότι η “Hyundai Samho Heavy Industries” με έδρα το Μόκπο, θα κατασκευάσει τα τέσσερα πλοία, με χρονικό ορίζοντα παράδοσης το 2028.

Το ναυπηγείο δεν αποκάλυψε την εταιρεία που έκανε την παραγγελία, ωστόσο ναυλομεσίτες και εκπρόσωποι ναυπηγείων αποκάλυψαν ότι η εντολή κατασκευής δόθηκε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η παραγγελία αυτή ανεβάζει το σύνολο του στόλου νεότευκτων που έχει η Capital Group στην HD KSOE στα 13 πλοία, με τα εννιά να είναι μεταφοράς φυσικού αερίου.

Είχαν παραγγελθεί από το 2021 έως τις αρχές του 2023, ενώ πρόκειται να παραδοθούν έως το 2027.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News