Καιρός: Εχθρός των παρελάσεων την 25η Μαρτίου, έρχεται νέα κακοκαιρία

Νέο κύμα κακοκαιρίας ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα επηρεάσει τις παρελάσεις – Τι θα γίνει στην Αττική.

Δεν θα είναι σύμμαχος στις παρελάσεις ο καιρός αφού ανήμερα της 25ης Μαρτίου ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας από την Ιταλία, δίνοντας βροχές, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από νωρίς το μεσημέρι στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Ο νομός Αττικής φαίνεται να τη γλιτώνει από την κακοκαιρία, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα. «Πάντως και πάλι δεν φαίνεται να επηρεάζεται το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Μπορεί να έχουμε μια αστάθεια την Παρασκευή, θα φτιάξει ο καιρός μέχρι την Κυριακή, θα μας τα ξαναχαλάσει την 25η Μαρτίου. Θα δούμε βέβαια και τις επόμενες ημέρες» είπε στο OPEN.

«Καλώς ήρθες άνοιξη»
Σήμερα Τετάρτη 20/3 το βαρομετρικό χαμηλό, που έδωσε βροχές τη νύχτα σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική, εκτονώνεται προς την περιοχή της Τουρκίας σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

Αργότερα όμως το κύμα κακοκαιρίας θα εκτονωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση στους 16-18 βαθμούς. Στην Αττική συννεφιές, πρόσκαιρες βροχές και αργά το μεσημέρι μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ασθενείς βροχές το πρωί, αργότερα όμως η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Ισχυροί βοριάδες και ο υδράργυρος στους 15-16 βαθμούς.

Με αφορμή την πρώτη μέρα της άνοιξης ο μετεωρολόγος έγραψε στο Facebook: «Καλώς ήρθες Άνοιξη… 05:06 σήμερα η εαρινή ισημερία που μας εισαγάγει κι επισήμως στην Άνοιξη. Και θα πει κάποιος ποια Άνοιξη μιας και η ημέρα ξεκίνησε με βροχές, βοριάδες και ψύχρα.  Μα ο λαός μας λέει για τα τερτίπια του Μάρτη…»Μην σε γελάσει η αυγή και χάσεις την ημέρα». Κι έτσι και θα συμβεί μιας και από τις επόμενες ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σε αρκετές περιοχές με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News