Έλον Μάσκ: Άνθρωπος χρησιμοποιεί πρώτη φορά τσιπ για να κάνει τις σκέψεις του πραγματικότητα

Για πρώτη φορά άνθρωπος χρησιμοποιεί τσιπ για να κάνει τις σκέψεις του πραγματικότητα.

Σε μια ιστορική στιγμή για τον άνθρωπο και την τεχνολογία, ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να ελέγχει τον δρομέα ενός ποντικιού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη του.

Στο βίντεο φαίνεται ο 29χρονος Νόουλαντ Άρμπο να δείχνει τις νέες ικανότητες του. Ο Άρνπο είναι ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευμα τσιπ της Neuralink και πλέον μπορεί μόνο με μια του σκέψη να μετακινήσει τον κένσορα της οθόνης από την άκρη της σκακιέρας στην άλλη, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα όλους τους παρευρισκόμενους στο βίντεο.

Ο Άρμπο είχε μείνει παράλυτος από τους ώμους και κάτω εξαιτίας ενός ατυχήματος κατάδυσης πριν 8 χρόνια . Γεμάτος χαρά εξηγεί ότι κάνει γίνεται με την δύναμη του μυαλού του . Ο ίδιος περιγράφει ότι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης που προηγήθηκε έπρεπε να ξεχωρίσει τις πραγματικές κινήσεις από τις φανταστικές.« Στην αρχή προσπαθούσα να κουνήσω νοητά το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπρος και πίσω. Σιγά σιγά, η κίνηση του κέρσορα στην οθόνη έγινε για μένα διαισθητική».

Αυτή η στιγμή αποτελεί μεγάλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία και τις επιστήμες καθώς το τσιπ της Neurolink μπορεί να βελτιώσει πολύ την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία.

Στο βίντεο, ο Άρμπο μιλάει με ενθουσιασμό για τις αλλαγές που έχει φέρει η πρωτοποριακή τεχνολογία στη ζωή του, την οποία παρομοιάζει με τη “Δύναμη” από τον Πόλεμο των Άστρων. “Είμαι πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτό. Κάθε μέρα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα,” τονίζει

«Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως,» είχε δηλώσει πριν έναν μήνα ο ιδιοκτήτης του X όταν και είχε γίνει η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας του τσιπ όπου το άτομο μπορούσε να κινήσει για πρώτη φορά τον κένσορα στην οθόνη.

Ο Μασκ κοινοποίησε το βίντεο με τον Άρμπο στο προσωπικό του προφίλ, χαρακτηρίζοντας την επίδειξη ως “τηλεπάθεια”.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News