Καιρός: Ρεκόρ εικοσαετίας υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Μάρτιο- Η πρόγνωση του σκηνικού μέχρι την Παρασκευή

Ο καιρός σε σημεία της χώρας έφτασε επίπεδα ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο, με παρουσία και αφρικανικής σκόνης. Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον Αλικιανό Χανίων που ο υδράργυρος έδειξε 32,6 βαθμούς!

Οι θερμοκρασίες του καιρού σήμερα (27/3) ήταν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί την τελευταία εικοσαετία στις περισσότερες περιοχές της χώρας για το μήνα Μάρτιο.

Στο Γκάζι το θερμόμετρο ξεπέρασε το ρεκόρ της 31ης Μαρτίου του 2009 που ήταν 25 βαθμοί, φτάνοντας τους 25,3 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές έφτασε ακόμα και τους 32 βαθμούς.

Πρόκειται για θερμοκρασίες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα έως τώρα ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο.

Μάλιστα, καθώς αναμένεται και οι τελευταίες τρεις ημέρες του μήνα να έχουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή η μέση θερμοκρασία του μήνα να ανέβει κι άλλο.

Σήμερα, Τετάρτη (27/3) η αφρικανική σκόνη ήταν εμφανής με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

ΕΜΥ: Ο καιρός αύριο Πέμπτη (28/3)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή (29/3)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και ανατολικά. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, και θα φτάσει στα δυτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς και τοπικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Parapolitika.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News