Forbes: Οι 10+1 Ελληνες στη λίστα των δισεκατομμυριούχων για το 2024-Πρωτιά για τη Μαρία Αγγελικούση

10 Έλληνες ήταν φέτος μέσα στους ανθρώπους που το μπάτζετ τους φτάνει σε εννιαψήφιο νούμερο!Στην λίστα αυτή είναι και κάποια γνώριμα πρόσωπα σε όλη τη χώρα,αλλά και κάποιες εκπλήξεις…

Έγιναν γνωστοί χθές από την Forbes όλοι οι δισεκατομμυριούχοι του 2024,με κάποιους Έλληνες να διακρίνονται ανάμεσα στα μεγαθήρια του οικονομικού κόσμου.Όπως είναι αναμενόμενο όλοι είναι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση,όπως και πέρσι.Κόρη του γνωστού εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση,έχει αναλάβει να συνεχίσει το έργο και την κληρονομιά του.Μια ανερχόμενη στην <<χρυσή>> σκηνή,η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρσι και έχει καταλάβει ήδη δύο φορές την πρωτιά ανάμεσα στους ομοεθνείς της.Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει 22 θέσεις στην κατάταξη,από την 455η θέση στην 432η,με την περιουσία της να ανέρχεται στα 6,4 δις δολάρια.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται  ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με 3,3 δις δολάρια,με 100 εκ. δολάρια επιπλέον σε σχέση με πέρσι.

Την τρίτη θέση την κατέχει ο Φίλλιπος Νιάρχος,γιός του Σταύρου Νιάρχου με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δις δολάρια

Εκπλήξεις από την 4η θέση και κάτω

Οι μεγαλύτεροι άλλων δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη εκτός από αυτή του Γιώργου Προκοπίου,ένας προτοεμφανιζόμενος σε αυτή τη λίστα.Ο Έλληνας εφοπλιστής μαζί με την οικογένεια του συγκεντρώνει το ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων.Ένας ακόμα καινούριος σε αυτή τη λίστα είναι Κωσταντίνου Μαρτίνου της ομώνυμης πάμπλουτης οικογένειας με 2,3 δις.Μερικοί ακόμη προτοεμφανιζόμενοι,που τυχαίνει να είναι και αδέρφια ,ο Ανδρέας και ο Αθανάσιος Μαρτίνος που καταλαμβάνουν την 9η και την 10η θέση αντίστοιχα με μπάτζετ 1,8 και 1,5 δις.

Τα πιο γνωστά πρόσωπα καταλαμβάνουν τις ενδιάμεσες θέσεις

Ο λόγος γίνεται για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη,που είναι εδώ και πολλά χρόνια από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της χώρας.Η περιουσία του υπολογίζεται στα 2,2 δις.Μην ξεχνάμε ότι βρισκόταν και πέρσι στην λίστα με 1,9 δις.Ουσιαστικά υπήρξε μια άνοδο 300 εκατομμυρίων ευρώ για τον επιχειρηματία.Έτσι κατέχει την 7η θέση στην ελληνική λίστα.

Τώρα η 6η και η 8η θέση κατακτήθηκαν από τα αδέρφια Λάτση  με τον Σπύρο να βρίσκεται στην 6η θέση και την Μαριάννα στην 8η.Και οι δύο ανέβηκαν σε σχέση με πέρσι,με τον Σπύρο Λάτση να σημειώνει άνοδο 700 εκατομμυρίων ευρώ(από 1,5 σε 2,2)!Από την μεριά της η Μαριάννα Λάτση αύξησε την περιουσία της από 1,6 σε 1,8 δίς παρά το γεγονός ότι έπεσε 2 θέσεις.

Το μπόνους στην ελληνική λίστα 

Πρόκειται για την Βίκυ Σάφρα και την οικογένεια της,που εντάσσεται στις πιο πλούσιες της Βραζιλίας,με το τεράστιο ποσό των 20,6 δις! Όχι μόνο αυτό αλλά είναι μέσα στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη,με την 94η θέση στην παγκόσμια λίστα να είναι δικιά της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News