Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές με βροχές, καταιγίδες και 10°C πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση για πλημμύρες

Οι 5 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Αλλαγές στο σκηνικό του καιρού αναμένονται τις επόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση, μέχρι και 11 βαθμούς.

«Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί» προειδοποιεί ο Θοδωρής Κολυδάς 

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής ΥπηρεσίαςΘοδωρής Κολυδάς ανέφερε: «Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια» Όπως τονίζει, η πρώτη διαταραχή θα είναι Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. «Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες» υπογραμμίζει.

«Κρίσιμο διήμερο» Παρασκευής και Σαββάτου κατά την Νικολέτα Ζιακοπούλου

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, εφιστά την προσοχή των πολιτών στο κρίσιμο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, όπου τα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα, ενώ δεν αποκλειεί πιθανώς και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Δε θα κρατήσουν πολύ οι βροχές, λέει ο Καλλιάνος

Για τις επερχόμενες βροχές κάνει λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρόβλεψή του, οι οποίες όπως αναφέρει, δεν θα κρατήσουν πολύ. Όπως τόνισε, τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Μέσα σε αυτό το 24ωρο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών

Την ίδια ώρα, για επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αφού όπως αναφέρει, «βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

«Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια» συμπλήρωσε.

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς»

Την πρόβλεψή του για το πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες έκανε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του στο Facebοok.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο», που αναμένεται από την Παρασκευή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα!

Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης, φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς. Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος) -εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1.400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές (τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News