Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους - Καθυστερήσεις πάνω από 30 λεπτά στην Αττική Οδό

Eurokinissi

Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα λιμάνια. Πάνω από 82.800 οχήματα πέρασαν τα διόδια μέσα σε ένα 24ωρο.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς, χθες, λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. Η κίνηση είναι αυξημένη προς το λιμάνι, από το ύψος του Νέου Φαλήρου.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εξόδους της Αττικής, ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό δίκτυο. Σήμερα από τις 3 μετά το μεσημέρι και έως τις 10 το βράδυ θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών ενώ αύριο το ίδιο μέτρο θα ισχύσει από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Μέτρια είναι η κίνηση προς τον Σκαραμαγκά στη Λεωφόρο Αθηνών, όπως και στην έξοδο του Κηφισού, προς Λαμία.

Αυξημένη είναι η κίνηση το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σε δρόμους της Αττικής λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, μποτιλιάρισμα υπάρχει στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμιάς.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Κηφισίας.

Σύμφωνα με την Αττική Οδό, καθυστερήσεις παρατηρούνται στο ρεύμα προς Ελευσίνα:

Άνω των 30 λεπτών από Μαραθώνος έως Μεταμόρφωση (έξοδο για Λαμία).

Είκοσι έως 25 λεπτά από Πλακεντίας έως Μεταμόρφωση (Περιφερειακή Υμηττού).

Δέκα έως 15 λεπτά από Ασπρόπυργο έως Μαγούλα

 

Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση στα λιμάνια

Η φετινή έξοδος για το Πάσχα σηματοδοτείται από αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση στα λιμάνια, σε σχέση με πέρυσι. Από την περασμένη Παρασκευή, 26 Απριλίου, έως και τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, 69.663 επιβάτες ταξίδεψαν από το λιμάνι του Πειραιά (μόνο από Τζελέπη).

Συγκριτικά με πέρυσι, ο αριθμός των δρομολογίων παρουσιάζει οριακή αύξηση. Για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, εκτιμάται ότι 25.574 επιβάτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά σε 22 δρομολόγια, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένονται 10.870 αναχωρήσεις.

Από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί αυξημένη κίνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων, 25.574 επιβάτες έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα, ενώ 10.870 επιβάτες θα αναχωρήσουν από τη Ραφήνα.

Πάνω από 82.800 οχήματα πέρασαν τα διόδια μέσα σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις 06:00 σήμερα, 47.343 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.485 προς Λαμία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 44.430 οχήματα και 34.968 προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News