ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση

Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζει ότι η πίστη στην Ανάσταση αποτελεί την ύψιστη έκφραση ελευθερίας ενώ οι ορθόδοξοι πιστοί ανακαλύπτουν τον αληθινό τους εαυτό εν Χριστώ.

«Στην ορθοδοξία, το ‘κακό’ δεν έχει τον τελευταίο λόγο. Αντίθετα, η πίστη στην Ανάσταση λειτουργεί ως κίνητρο για να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτό. Η πίστη μας αποκτά έτσι ‘μεταμορφωτική δύναμη’ και δεν μας επιτρέπει να συμβιβαστούμε ή να συνθηκολογήσουμε με το ‘κακό’», αναφέρει.

Ακόμη, όπως τονίζει: «Η πίστις εις την Ανάστασιν είναι η βαθυτάτη και ακραιφνεστάτη έκφρασις της ελευθερίας μας ή μάλλον η γέννησις αυτής ως εκουσίας αποδοχής της υψίστης θείας δωρεάς της κατά χάριν θεώσεως.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία, ως “βιωμένη Ανάστασις”, είναι ο χώρος της “αληθεστάτης ελευθερίας”, η οποία εις την χριστιανικήν ζωήν είναι θεμέλιον, οδός και προορισμός.

Η Ανάστασις του Χριστού είναι ευαγγέλιον ελευθερίας, δωρεά ελευθερίας και εχέγγυον της “κοινής ελευθερίας” εις την “αιώνιον βιοτήν” της Βασιλείας του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News