Eurovision 2024: Μεγάλη νικήτρια η Ελβετία στην σκιά των αντιδράσεων για την Γάζα

Το «Nemo» από την Ελβετία σάρωσε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision – Η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» κατέκτησε την 11η θέση.

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/5) ο 68ος τελικός της Eurovision στο Malmö Arena, στη Σουηδία, με συνολικά 25 χώρες να συμμετέχουν στον μουσικό διαγωνισμό, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας.

Εν τω μεταξύ, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που αντέδρασαν με τη συμμετοχή του Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα, όπως και εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο για να στείλουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα.

Αν και η Eurovision προωθεί το «no-politica» πρόσημο, έχει σαφώς επηρεαστεί από τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα, καθώς επετράπη στην Eden Golan να διαγωνιστεί κανονικά.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού ξέσπασε σάλος με την Ισπανία να απειλεί με αποχώρηση την τελευταία στιγμή, την Ιρλανδία να χάνει την τελική πρόβα, η Γαλλία διέκοψε τη δική της για να στείλει μήνυμα σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ η Αλεσάντρα Μέλε αποφάσισε να μην παρουσιάσει τη βαθμολογία της Νορβηγίας.

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση σημαιών δεν παρευρέθηκαν οι Ελλάδα, Ιρλανδία και Ελβετία. Η εκπρόσωπος της χώρας μας, Μαρίνα Σάττι, τραγούδησε το «Ζάρι» στην 12η θέση. Για την Κύπρο η Silia Kapsis ερμήνευσε το «Liar» στην 20η θέση.

Το «Nemo» από την Ελβετία με το τραγούδι «The Code» κατάφερε να νικήσει στην φετινή Eurovision, ενώ η Μαρίνα Σάττι – η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον διαγωνισμό- ερμήνευσε το «Ζάρι» και κατέκτησε την 11η θέση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News