Panic Button: Η καινοτομία στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για την εξάλειψη της βίας ανηλίκων

Το «Panic Button» αναμένεται να αποτελέσει την καινοτομία, με την οποία κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ ευελπιστούν να εξαλείψουν τα φαινόμενα bullying και βίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα νέο «όπλο» κατά της βίας ανηλίκων και του bullying αναμένεται να είναι η εφαρμογή «Panic Button», η οποία θα είναι εγκατεστημένη σε όλα τα κινητά των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυξήσαμε την αστυνόμευση και θα δημιουργήσουμε σύντομα και ένα Panic Button για εφήβους, που θα μπορεί με γεωεντοπισμό να ενημερώνει ένα νέο παιδί άμεσα την Αστυνομία».

Δυστυχώς, η έξαρση της βίας ανηλίκων και η αγριότητα των περιστατικών bullying, ανάγκασαν την κυβέρνηση να προβεί σε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της. Η εφαρμογή θα εγκαθίσταται στο κινητό των εφήβων, οι οποίοι θα μπορούν να εκπέμπουν σήμα κινδύνου, όταν βρίσκονται σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Η αστυνομία θα λαμβάνει το στίγμα της τοποθεσίας του παιδιού και θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα.

Το συγκεκριμένο μέτρο, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή όσον αφορά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει και την επέκταση του.

«Αυξήσαμε την αστυνόμευση και θα δημιουργήσουμε σύντομα και ένα panic button για εφήβους, που θα μπορεί με γεωεντοπισμό να ενημερώνει ένα νέο παιδί άμεσα την Αστυνομία, αν αισθάνεται ότι δέχεται οποιαδήποτε απειλή. Γιατί αυτό αφορά τα φαινόμενα bullying και βίας εκτός σχολείου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News