Μώραλης: Τα επόμενα στοιχήματα είναι η ανάπλαση της Πειραϊκής - Τα πράγματα στον δήμο πηγαίνουν αρκετά καλά

Έργα πνοής στο κεντρικο λιμάνι της χώρας

Για όλα τα έργα γίνονται στον Πειραιά μίλησε ο δήμαρχο της πόλης, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ανέφερε ότι η ζωή των πολιτών αλλά των εκατομμυρίων επισκεπτών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας έχει βελτιωθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε ένα καλό 10ημερο στον Πειραιά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους», δήλωσε στο MEGA, αναφερόμενος στη συνέχεια στον Πύργο του Πειραιά, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν προ ημερών.

«Και εμείς το ’14, υιοθετώντας τους αστικούς μύθους ότι ο Πύργος μπάζει, γέρνει, έχει στατικό πρόβλημα, στο πρόγραμμά μας το ’14 είχαμε πει ότι γκρεμίζουμε τον Πύργο, γκρεμίζουμε την στασιμότητα του Πειραιά, εκτιμώντας ότι το κτίριο αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει και ψάχνοντας λύση για να το γκρεμίσουμε και να σηκώσουμε ένα μοντέρνο κτίριο, 7οροφο – 8οροφο, καινούργιο και λειτουργικό».

Γιάννης Μώραλης: Οι εταιρείες που είναι μέσα στον Πύργο, είναι πραγματικά κορυφαίες

«Όταν αναλάβαμε τον Δήμο το ’14 και μετά από μια ενδελεχή μελέτη με μηχανικούς του Δημοσίου και ιδιώτες μηχανικούς, καταλάβαμε ότι το κτίριο είναι μια χαρά. Για ένα κτίριο της κατασκευής του ’74, ήταν μια εξαιρετική κατασκευή και αντισεισμική με σύγχρονα συστήματα για την εποχή του. Οπότε προχωρήσαμε στην αξιοποίηση, το μελετήσαμε συστηματικά, βγάλαμε τον διαγωνισμό το ’19, ευόδωσε το ΄20, πέρασε όλα τα στάδια, Ελεγκτικού Συνεδρίου, ελέγχων, είχαμε την τύχη να έχουμε μια κοινοπραξία πολύ σημαντική η οποία ανέλαβε την ανακατασκευή του και τη λειτουργία του, την Piraeus Tower, και είχαμε τη χαρά, παρουσία και του πρωθυπουργού, των κομμάτων, της επιχειρηματικότητας, της ναυτιλίας, εκπροσώπων φορέων της πόλης του Πειραιά, να κάνουμε τα λαμπερά εγκαίνια», συμπληρώνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News