Ανασχηματισμός: Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης με το βλέμμα σε ακρίβεια, αγρότες και καθημερινότητα - Ποιοι ανέλαβαν τα κρίσιμα υπουργεία

Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος και δίνει έμφαση στα προβλήματα των πολιτών

«Σας εμπιστευόμαστε. αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Αυτό είναι το μήνυμα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στέλνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους να καλούνται να πέσουν στα «βαθιά».

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών στην τηλεόραση του Alpha εξετάζει την αποτελεσματικότητα και εργατικότητα των στελεχών της κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος και δίνει έμφαση στα προβλήματα των πολιτών που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχή από της κάλπες: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

Ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών αποφασίζοντας να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης ενώ την ίδια ώρα καταργείται η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News