Καιρός: Μετά τον καύσωνα μπουρίνια, χαλάζι και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Παράλληλα θα ενισχυθούν οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5-6 μποφόρ και θα ρίξουν τη θερμοκρασία

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη επέστησε την προσοχή μετά τον καύσωνα και τις ακραίες θερμοκρασίες ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιώντας για επικίνδυνες καταιγίδες. Η προειδοποίησή του έκανε αίσθηση για διαφορετικό λόγο, καθώς ο ίδιος είχε αναφερθεί σε fake news σχολιάζοντας εμμέσως την πρόβλεψη συναδέλφου του που ενημέρωνε για επικίνδυνα μπουρίνια την Παρασκευή.

Ο Γ. Τσατραφύλλιας την Τετάρτη ανέβασε το γνωστό λογότυπο «fake news» με το σχόλιο: «Κανένα μπουρίνι και καμιά επικίνδυνη καταιγίδα δεν θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο. Κάπου να υπάρχει κι ένα μέτρο και να διασταυρώνεται η πληροφορία». Έπρεπε να προηγηθούν οι καταστροφές σε Νάουσα και Βέροια για να συμφωνήσει για τα γυρίσματα του καιρού. Όπως ανέφερε χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στα δυτικά και τα βόρεια θα κάνει την εμφάνισή της μια ψυχρή αέρια μάζα με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταιγίδες. Βροχές, καταιγίδες, μπουρίνια, ακόμη και χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια της Ηπείρου, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα θα ενισχυθούν οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5-6 μποφόρ και θα ρίξουν τη θερμοκρασία, όμως θα αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο Ανατολικό-Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.

Πηγή: parapolitika.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News