Σοκαριστικά στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία: «Καθημερινά έως 10 γυναίκες ζητούν το panic button»

‘Υπήρξε κάποια μείωση αλλά βλέπουμε και πάλι 50-80 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και 50 συλλήψεις την ημέρα”

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Άμφισσα, όταν μία 22χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της.

Αιμόφυρτη έξω από τα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου άγρια χτυπημένη η 22χρονη Παναγιώτα, μητέρα ενός μωρού 2,5 μηνών, «σπάει» τη σιωπή της και συγκλονίζει με όσα έζησε από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου.

Ήταν η εφιαλτική κατάληξη μιας βόλτας που είχε βγει με τον σύζυγό και δράστη της άγριας επίθεσης, που έφθασε να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει και θα την πετάξει στα σκουπίδια.
Η 22χρονη κατάφερε μέσα στο σοκ και τον τρόμο που ένιωθε να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία και τους γονείς της που έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου την εγκατέλειψε ο δράστης προφανώς για να διαφύγει τη σύλληψη.
Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. «Είναι πολλά τα περιστατικά στην ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα. Υπήρξε κάποια μείωση αλλά βλέπουμε και πάλι 50-80 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και 50 συλλήψεις την ημέρα. Έχουμε ξεκινήσει διαφορετικές δράσεις και έχουν αυξηθεί τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας. Καθημερινά έως 10 γυναίκες ζητούν το panic button. Για το bullying υπάρχει εφαρμογή από το υπουργείο Παιδείας. Έχουν μειωθεί τα περιστατικά με ανήλικους δράστες».
Πηγή: PARAPOLITIKA.GR

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News