Τανάγρα: Η πιλότος του Mirage «είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων», λέει ο αντιπτέραρχος Ιατρίδης

Η 30χρονη έμπειρη πιλότος είναι καλά στην υγεία της, ενώ το αεροσκάφος M2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου και δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά

Με ψυχραιμία και μαχητικότητα η νεαρή πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας εγκατέλειψε εγκαίρως το Mirage στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, με τον εν αποστρατεία Αντιπτέραρχο, Κωνσταντίνο Ιατρίδη, να αναφέρει πως το συγκεκριμένο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται για «τον φόβο και τον τρόμο των Τούρκων πιλότων».

Νωρίτερα σήμερα η 30χρονη έμπειρη πιλότος, χρησιμοποιώντας ακαριαία αντανακλαστικά, αφού αντιλήφθηκε το πρόβλημα των φρένων στο μαχητικό Mirage, ακολούθησε με ψυχραιμία αυτά για τα οποία είχε εκπαιδευτεί και ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:50, καθώς το Mirage με την εκπαιδευόμενη πιλότο επέστρεφε στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με άλλα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας όλα έγιναν στις 13:46 το μεσημέρι . Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η Υποσμηναγός εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Το αεροσκάφος M2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.

Ο εν αποστρατία Αντιπτέραρχος κ. Ιατρίδης είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega, «πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν το αεροσκάφος έχει ταχύτητα πάνω από 100 μίλια, να πάρει φωτιά, η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι αυτή που έκανε η πιλότος να τραβήξει χειρολαβή και να εγκαταλείψει».

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News