Λευτέρης Αυγενάκης: Η χαμένη πτήση και η διαγραφή... αεροδρομίου - Η πορεία και η ανέλιξή του στην «γαλάζια παράταξη»

Η ιστορία μέχρι την διαγραφή

Στα µέσα της δεκαετίας του ’90, ένας νέος που µόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του ως τοπογράφος µηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών έδειχνε έντονη δραστηριοποίηση στη Νεολαία της Νέας ∆ηµοκρατίας, αλλά κυρίως έδειχνε να τον ενδιαφέρει να γίνει γνωστός στην Κρήτη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν µέλος της ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ στα ΤΕΙ και της ΟΝΝΕ∆, αλλά περισσότερο χρόνο αφιέρωνε στις φοιτητικές ενώσεις και στις οργανώσεις Νεολαίας του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη την περίοδο διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Ενωσης Κρητών Αττικής, µέλος του ∆.Σ. της Παγκρήτιας Ενωσης Αθηνών, ιδρυτικό µέλος και πρόεδρος της Παγκρήτιας Νεολαίας και πρόεδρος του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητικών Νεολαιών! Παράλληλα, είχε αναπτύξει µια πολιτική σχέση µε τον τότε βουλευτή Ηρακλείου της Ν.∆. Μανώλη Κεφαλογιάννη και δεν έκρυβε τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Επαγγελµατικά, εργάστηκε ως εργοδηγός δηµοσίων έργων και στη συνέχεια ως στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, µέχρι που το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Επιχειρείν Ε.Ε., Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών, µε έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στον νοµό, χωρίς να εκλεγεί, κάτι που πέτυχε στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2007. Οι φήµες τότε έλεγαν ότι η σχέση του µε τον Κεφαλογιάννη είχε διαρραγεί, καθώς ο τελευταίος είχε ενοχληθεί µε την πολιτική «αυτονόµηση» του Αυγενάκη. Μόλις τρία χρόνια µετά την εκλογή του για πρώτη φορά µε τη Ν.∆., ο βουλευτής Ηρακλείου διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Οµάδα, µε τον ίδιο να µαθαίνει την είδηση από το µεσηµεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega και να καταγγέλλει τότε τον Αντώνη Σαµαρά ότι η κίνηση αυτή έγινε «στο πλαίσιο µιας προαποφασισµένης εκκαθαριστικής επιχείρησης του κόµµατος από όσους βουλευτές ο κ. Σαµαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγµένους στην εσωστρεφή και παρωχηµένη αντίληψή του για την πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News