Βαγγέλης Μαρινάκης: Οι τελευταίες κινήσεις του - Επενδύσεις «μαμούθ»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρά συνεχώς σε επενδύσεις μέσω της Capital Product Partners (CPLP) και των ιδιωτικών του εταιρειών.

Σύμφωνα με την εξιδεικευμένη για τη ναυτιλία ενημερωτική ιστοσελίδα TradeWinds, η τελευταία κίνηση της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να υπογράψει συμφωνία για τη ναυπήγηση 6+4 νέων πλοίων, δυναμικότητας 8.400 εμπορευματοκιβωτίων (TEU) με μηχανές διπλού καυσίμου.

Το κόστος του κάθε πλοίου υπολογίζεται στα 125.000.000 δολάρια και η πρώτη παράδοση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2027.

Στην παρούσα φάση, η Capital Product Partners (CPLP) βρίσκεται σε διαδικασία μετατροπής σε ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται καθαρά στα ενεργειακά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρεία είχε επενδύσει 756.000.000 δολάρια, προκειμένου να καρπωθεί 10 πλοία μεταφοράς αερίου.

Τα νεότευκτα θα παραδοθούν μεταξύ του πρώτου τριμήνου 2026 και τρίτου τριμήνου 2027, ενώ έξι πλοία θα είναι Dual Fuel Medium Gas Carriers (MGC) και τέσσερα Liquid CO2 Handy Multi Gas Carriers (LCO2).

Συνολικά το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ξεπερνά τα 3.000.000.000 δολάρια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Umbrella για την απόκτηση 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG/C), η εταιρεία παρέλαβε στις 31 Μαΐου 2024 το νεότευκτο Assos (174.000 cbm), πλοίο τελευταίας τεχνολογίας που ναυπηγήθηκε από την Hyundai Heavy Industries και ξεκίνησε ήδη δεκαετή ναύλωση στην Tokyo Gas.

Τέλος, λίγο πριν από την έλευση του 2024, η Capital Maritime επεκτάθηκε και στον κλάδο των πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων (Offshore Support Vessels), τα οποία αξιοποιούνται για την υποστήριξη και την κατασκευή υπεράκτιων εγκαταστάσεων, από πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου έως αιολικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News