Επιδότηση Ενοικίου: Ποιοι δικαιούχοι παίρνουν παράταση για 18 μήνες

Οι σεισμόπληκτοι από τον σεισμό που έγινε στα νησιά του Β/Α Αιγαίου πριν 4 χρόνια θα πάρουν παράταση επιδότησης ενοικίου.

Η Κυβέρνηση με υπουργική απόφαση, εξέθεσε ανακοίνωση ότι οι σεισμόπληκτοι  της 30ης Οκτωβρίου του 2020 στα νησιά του Βορειοςνατολικού Αιγαίου , θα πάρουν παράταση επιδότησης ενοικίου για 18 μήνες.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να λάβει την Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου μέχρι τη λήξη των σχετικών προθεσμιών, ή αν στην πορεία προκύψει ότι δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή, η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται.

Όπως αναφέρεται, προκειμένου να λάβει ο δικαιούχος την επιδότηση θα πρέπει ανά κάθε νέο τρίμηνο της παράτασης να προσκομίζει:

Εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτροδότησης του σεισμόπληκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων του λογαριασμού) ή βεβαίωσης κατανάλωσης ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμόπληκτου κτιρίου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου ή βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, όταν η σεισμόπληκτη κατοικία, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται.

Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της δικαιούχου επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της φιλοξενούντα/ουσας το/τη δικαιούχο επιδότησης συγκατοίκησης.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News