Ολυμπιακοί Αγώνες: Πως σχολιάστηκε η τελετή έναρξης από τα ξένα ΜΜΕ

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μερικές θετικές αλλά και αρνητικές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, μόλις άρχισαν και η τελετή έναρξης πέρασε στην ιστορία. Μια τελετή που θα μείνει αξέχαστη στον κόσμο, διότι ήταν πρωτότυπη, αφού δεν έγινε σε στάδιο αλλά σε ποταμό. Βέβαια εκτός από τις απίστευτες εικόνες, σαν αυτή του Λεμπρόν Τζέιμς που ηγήθηκε την αποστολή της Αμερικής κρατώντας την σημαία της πατρίδας του και του Γιάννη Αντετοκούνμπο που κράτησε την σημαία της χώρας μας, υπήρξαν και κάποιες σχετικά <<περίεργες>> στιγμές.

Η Βρετανική Dailymail επικεντρώθηκε στην στιγμή που οι διοργανωτές προσπάθησαν να αναδημιουργήσουν το <<Μυστικό Δείπνο>> ένα γεγονός που δικαίως χαρακτηρίστικε <<εμετικό>>. Η αγγλική εφημερίδα περιέγραψε όλη την χθεσινή τελετή ως <<σόου παρωδία>>. Υπήρξαν μάλιστα πολλά λάθη στα ονόματα των χωρών και κάποιες επίσης αλλόκοτες στιγμές, όπως το τραγούδι που ερμήνευσε η αποκεφαλισμένη βασίλισσα, Μαρία Αντουανέτα. Τελικό σχόλιο του μέσου ήταν πως η τελετή, ήταν η χειρότερη που έγινε ποτέ.

Το BBC και το CNN όμως είχαν αντίθετη άποψη για το γεγονός, περιγράφωντας το ως <<θρυλικό>> χωρίς να αγνοήσουν τις στιγμές που κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Το αγγλικό κανάλι σχολίασε τα εξής:

<<Η τελετή έναρξης φωτίζει το Παρίσι με μοναδικό στυλ», γράφει το BBC και κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σόου στη γη».

«Μπορεί η καταρρακτώδης βροχή να ανάγκασε τους αθλητές να προσθέσουν αδιάβροχο και ομπρέλες στον εξοπλισμό τους, αλλά αυτό δεν μείωσε το ζωντανό ταξίδι στη γαλλική ιστορία, την τέχνη και τον αθλητισμό που διηγήθηκαν περίπου 2.000 μουσικοί, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες».

Το CNN γράφει ότι είδαμε μια τελετή που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Μια από τις πιο θρυλικές στιγμές, αν και όχι όπως ήλπιζαν οι διοργανωτές.

Το Skynews μέσω ανταποκριτή στο Παρίσι γράφει ότι το θέαμα ήταν τολμηρό και ήταν μια δοκιμασία αντοχής για τους θεατές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News