Φωτιά στην Αττική: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις - Βελτιωμένη εικόνα στη Νέα Μάκρη

Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη το πρωί στον Ερυθρό – Συναγερμός στον οικισμό Άγιος Εφραίμ

Σε εξέλιξη είναι η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών με τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της Κυριακής (11/8), καθώς για ακόμα ένα βράδυ πάλεψαν με τις φλόγες και τους ανέμους, αφού η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες όλη τη νύχτα στην κορυφογραμμή Γραμματικού – Μαραθώνα, στον Διόνυσο, Γραμματικό, στα Βριλήσσια, στον Γέρακα, στη Ραπεντώζα και στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες (12/8), όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να σηκωθούν τρία αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Φωτιά στην Αττική: Πύρινος «εφιάλτης» στη Νέα Μάκρη

Τις τελευταίες ώρες διαστάσεις πήρε το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, κοντά στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ωστόσο η εικόνα είναι βελτιωμένη. Οι φλόγες πλησίασαν τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ερυθρός, όπου ήχησε το 112 για εκκένωση.

Αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Αττική σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη λίγο πριν από τις 6 το πρωί και στον οικισμό Άγιος Εφραίμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής.

Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο λόγω των ενισχυμένων ριπών του ανέμου, που εναλλάσσονται μια προς την περιοχή Ανατολή και μια αντίθετα.

Περίπου στις 5 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους της περιοχής Ερυθρός Νέας Μάκρης, να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.

Τη νύχτα στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη, το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Σορός απανθρακωμένης γυναίκας στο Πάτημα Βριλησσιών – Σε βιοτεχνία που κάηκε

Στο μεταξύ, χθες βράδυ πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατονίκης, απανθρακωμένο πτώμα, που πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα περίπου 60 ετών.

Η άτυχη γυναίκα την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως.

Φόβοι αναζωπυρώσεων με νέα ενίσχυση ανέμων

Μεγάλη ανησυχία για την ένταση των ανέμων επικρατεί στην Πυροσβεστική, που συνεχίζει να επιχειρεί στα μέτωπα της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, από τον Βαρνάβα και τον Μαραθώνα μέχρι και την Πεντέλη και τη Νέα Μάκρη.

Αυξάνεται αισθητά από σήμερα Τρίτη (13/8) η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να σημειώνει ανόδο και να αγγίζει κατά τόπους ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Και μπορεί μέσα στη νύχτα οι άνεμοι να ήταν εξασθενημένοι, όμως με το ξημέρωμα θα γίνουν και πάλι ριπαίοι, αν και με μικρότερες εντάσεις από ό,τι χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News