Παρασκήνιο: Ο Παύλος Πολάκης, η εταιρία σεκιούριτι και η ώρα της δικαιοσύνης

Μετά το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας που αφορά σε παράνομες πληρωμές ύψους 6,5 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι Triple S, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Παύλο Πολάκη.

Όπως φαίνεται, οι σχετικές πληρωμές πραγματοποιούνταν από το τότε Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με προφορικές εντολές του Παύλου Πολάκη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Παραπολιτικών, «η εταιρεία έλαβε συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει υπογεγραμμένη καμία σχετική σύμβαση και χωρίς να έχει διενεργηθεί διαγωνισμός. Οι υπηρεσίες τις οποίες «προσέφερε» η εν λόγω εταιρεία δεν πιστοποιούνταν από καμία συγκεκριμένη επιτροπή παραλαβής, καθώς οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνούνταν να υπογράψουν. Τιμολόγια αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ εξοφλήθηκαν χωρίς να έχουν καταγραφεί στην επίσημη σχετική καρτέλα προμηθευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε απόφαση για καταβολή χρηματικού ποσού 2 εκατ. ευρώ προς την εν λόγω εταιρεία, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε ήδη εκδώσει δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση της εταιρείας από το έργο και την αντικατάστασή της από την Ελληνική Αστυνομία. Χρηματικό ποσό, ύψους άνω των 330.000 ευρώ, έχει καταβληθεί με τιμολόγια, στα οποία αναγράφεται χειρόγραφα ως αιτιολογία «με εντολή αναπληρωτή υπουργού Υγείας», δηλαδή με εντολή του ίδιου του Παύλου Πολάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News