Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ – Οι 12 μειώσεις φόρων και τα 12 μέτρα για αυξήσεις μισθών

Κυβέρνηση: Η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ από το Υπουργείο Οικονομικών

Η οικονομική πολιτική του 2025, όπως εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ περιλαμβάνει αυξήσεις αποδοχών, μειώσεις φόρων και παρεμβάσεις σε πνεύμα δικαιοσύνης και κοινής λογικής για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής καθώς και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.

Βάση του πακέτου αύξησης των εισοδημάτων το 2025 είναι η φιλοαναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την δημοσιονομική σοβαρότητα, που επιτρέπουν σήμερα στη χώρα μας να είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα πλήρες οικονομικό πρόγραμμα ενίσχυσης των πολιτών, τη στιγμή που πολλές χώρες της ΕΕ καλούνται τώρα σε δημοσιονομική προσαρμογή. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, καθώς ο στόχος της σύγκλισης επιτυγχάνεται σταδιακά, συνδυάζοντας πάντοτε τη δημοσιονομική πειθαρχία, με μια φιλoεπενδυτική πολιτική.

Σε σχέση με τους νέους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες διευκρινίζεται ότι:

-Για την Ελλάδα, η ετήσια αύξηση πρωτογενών δαπανών που επιτρέπεται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου ανέρχεται σε περίπου 3% ετησίως, δηλαδή για το 2025 περίπου 3 δισ. ευρώ (καθώς οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες το 2024 υπολογίζονται σε 100 δισ. ευρώ). Ειδικά για το 2025, το ακριβές ποσοστό αύξησης, λαμβάνοντας υπόψη την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2024, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News