Νέα Δημοκρατία: Αυτά πληγώνουν την κυβέρνηση – «Κόκκινη κάρτα» από 7 στους 10 πολίτες

Η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα ενώ τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας, αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση.

Η ακρίβεια και η υγεία αποτελούν τα μεγαλύτερα αγκάθια που «πληγώνουν» την κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώνεται από κάθε δημοσκόπηση που έχει δει το φως της δημοσιότητας μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Το ίδιο γίνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε (της Prorata για το ATTICA TV), σύμφωνα με την οποία η μεγάλη πλειοψηφία (7+ στους 10) των ερωτηθέντων,  ποσοστό 72% υπογραμμίζει ότι η χώρα κινείται προς τη «λάθος κατεύθυνση».

Η ακρίβεια θεριεύει, με την κυβέρνηση να έχει ουσιαστικά «παραδοθεί», επιμένοντας στα περί ελέγχων στην αγορά, και μιλώντας για αύξηση εισοδήματος, παρόλο που τις όποιες αυξήσεις τις… τρώει ο πληθωρισμός

Η ακρίβεια αναδεικνύεται ξανά ως το κυρίαρχο πρόβλημα σε ποσοστό 78% και ακολουθούν η υγεία /περίθαλψη με 35% και η παιδεία /εκπαίδευση με 22 %.

Οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας είναι εξάλλου στην πρώτη πεντάδα των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες με ποσοστό 21%

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα περίπου ένας στους 5 πολίτες (21%) τονίζει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να καλύπτει ούτε τα αναγκαία, ενώ 1 στους 3 (34%) δηλώνει πως καλύπτει μόνο τα αναγκαία.

Μεγαλύτερο αγκάθι η ακρίβεια

Γεγονός είναι ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο, με την κυβέρνηση να έχει ουσιαστικά «παραδοθεί», επιμένοντας στα περί ελέγχων στην αγορά, και μιλώντας για αύξηση εισοδήματος, παρόλο που τις όποιες αυξήσεις τις… τρώει ο πληθωρισμός. Κάτι που αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός.

Οι τιμές στα βασικά αγαθά συνεχίζουν να αυξάνονται, οι λογαριασμοί τραβούν την ανηφόρα, τα ενοίκια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαγορευτικά ακόμα και για οικογένειες με δύο μισθωτούς, με το στεγαστικό να τείνει να απασχολεί όσο και το ράλι στις τιμές των τροφίμων και βασικών αγαθών.

Σε δημοσκόπηση της MRB που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα το κόστος ενέργειας και των καυσίμων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, απαντά το 84,9% και ακολουθούν το κόστος ενέργειας για το σπίτι με 76,6%, τα τρόφιμα σε ποσοστό 74,2% και τα ιατρικά έξοδα σε ποσοστό 37,5%, το κόστος καυσίμων του αυτοκινήτου σε ποσοστό 33,3%.

Και η έρευνα της Pulse ανέδειξε την ακρίβεια ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα με διαφορά για τους πολίτες. Στη 2η θέση είναι το χαμηλό εισόδημα και στην 3η θέση η κατάσταση της οικονομίας και ακολουθεί η κατάσταση στο ΕΣΥ.
Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, το 71% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ ως σημαντικότερο πρόβλημα η πλειοψηφία αναφέρει την ακρίβεια, με την ιατρική περίθαλψη να είναι στην πρώτη πεντάδα των αυθόρμητων απαντήσεων.
Υγεία

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας, αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση, με τα περί επέκτασης των εφημεριών στα νοσοκομεία να έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Αν και οι αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών δεν έχουν λάβει επίσημη μορφή, οι διαρροές παραπέμπουν στο να λειτουργούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με καθημερινή εφημερία, με το ίδιο όμως εξοντωμένο προσωπικό.

Την Τετάρτη έγιναν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις του προσωπικού, με αποφάσεις των σωματείων, στα νοσοκομεία «Αττικόν», Νίκαιας, «Ασκληπιείου» Βούλας, «Θριάσιου», ΨΝΑ Δαφνί, Ευαγγελισμός και Παίδων Πεντέλης.

πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News