Μαρινέλλα: Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τα αιμορραγικά εγκεφαλικά

«Η Μαρινέλλα είναι μια δυνατή γυναίκα, το έχει αποδείξει, και νομίζω ότι θα το παλέψει πάρα πολύ», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Την κατάσταση υγείας της Μαρινέλλας –η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Υγεία μετά την κατάρρευσή της χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ηρώδειο- ανέλυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι «τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο βαριά». Η «μεγάλη Κυρία» του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε την στιγμή που ερμήνευε το τρίτο κατά σειρά τραγούδι της στη συναυλία – το τραγούδι με τίτλο Εγώ και Εσύ (Τα λόγια είναι περιττά).

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 (χθες Τετάρτη) επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη».

«Τα πιο βαριά εγκεφαλικά»

«Εμείς γνωρίζουμε από συναδέλφους αυτά που έχουν συμβεί. Αυτό που θέλω να πω γενικά για τα εγκεφαλικά, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι τα πιο δύσκολα και στην εξέλιξή τους είναι βαριά εγκεφαλικά», είπε στο MEGA η Ματίνα Παγώνη.

«Η Μαρινέλλα είναι μια δυνατή γυναίκα, το έχει αποδείξει, και νομίζω ότι θα το παλέψει πάρα πολύ. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να πει αυτήν την στιγμή τίποτα, περιμένουμε δύο με τρία 24ωρα. Η ομάδα των γιατρών που την παρακολουθεί είναι άριστη. Σε δύο με τρία 24ωρα θα φανούν κάποια ελάχιστα πράγματα. Θα φανεί αν περιορίζεται η αιμορραγία, έχει σταματήσει, ή αν εξελίσσεται», είπε.

Πριν ανέβει στην σκηνή, είχε το πρώτο σύμπτωμα

«Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά έχουν πολύ βραδεία εξέλιξη, θέλουν χρόνο. Πριν ανέβει στην σκηνή, είχε το πρώτο σύμπτωμα, από ό,τι είπαν τουλάχιστον εκεί. Ήταν έντονη κεφαλαλγία. Αυτό είναι το σύμπτωμα που έχουν οι ασθενείς και μετά εξελίσσεται ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό.

Δε νομίζω ότι μπορείς να το προλάβεις γιατί εκείνη την στιγμή δεν το αξιολογείς. Είναι καλό ότι γρήγορα έπεσε σε χέρια γιατρών. Ο οργανισμός πώς θα αντιδράσει έχει σημασία, γιατί μπορεί να βοήθησε όλο το ιατρικό προσωπικό αλλά πρέπει και ο ίδιος ο οργανισμός του ασθενούς να βοηθήσει». «Θα περιμένουμε γιατί θέλουμε αρκετό χρόνο», σημείωσε η κα Παγώνη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τρίτου μόλις τραγουδιού που ερμήνευε η Μαρινέλλα, το πασίγνωστο Τα λόγια είναι περιττά (Εγώ κι εσύ), μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Ερμηνεύοντας τον στίχο «Θεέ μου μας έμαθες εσύ τόσο πολύ να αγαπάμε», η Μαρινέλλα, άρχισε να παραπατά και στο τέλος κατέρρευσε πάνω στην σκηνή.

Αμέσως οι μουσικοί της έσπευσαν να την συνδράμουν.

Η συναυλία διεκόπη και οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να αποχωρούν από τον χώρο του αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν από τους υπευθύνους του χώρου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News