Μητσοτάκης: «Το 2025 η πατρίδα μας θα διαθέτει κτηματολόγιο, ακριβή χάρτη δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας»

Η πατρίδα μας το 2025 θα διαθέτει επιτέλους κτηματολόγιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

«Η Ελλάδα ήταν το μόνο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς κτηματολόγιο τον 21ο αιώνα. Μια εκκρεμότητα που έπρεπε να έρθει αυτή η κυβέρνηση για να λύσει, γιατί ναι, το 2025 η πατρίδα μας θα διαθέτει επιτέλους κτηματολόγιο, έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, με οριοθετημένα πλέον δάση και αιγιαλό, με ξεκάθαρα αποτυπωμένο το τι ανήκει στο κράτος και τι ανήκει στον πολίτη και με σαφείς κανόνες που θα διευκολύνουν τη συλλογική ανάπτυξη αλλά και τις ατομικές συναλλαγές και όλα αυτά χωρίς παραθυράκια αυθαιρεσίας και ανομίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις για τη λειτουργία του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», τίθεται σήμερα στην κρίση της ολομέλειας.

Με το νομοσχέδιο:

– Ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την ολοκλήρωση ένταξης των υπό κτηματογράφηση περιοχών στο λειτουργούν Κτηματολόγιο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας και ζητήματα σχετικά με τη διεκπεραίωση της κτηματογράφησης εντός του λειτουργούντος Κτηματολογίου.

-Παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων κυριότητας ατελώς από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού σε διαδικασία κτηματογράφησης και παρέχεται η δυνατότητα στους αναδόχους της κτηματογράφησης να διενεργούν τις εργασίες που είχαν αναληφθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί και κατόπιν της έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογίου με τροποποίηση των σχετικών συμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News