Χατζηδάκης: Ανεξαρτήτως κυβερνήσεων θα ξέρουμε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει στις 15 Μαρτίου και τελειώνει 15 Ιουλίου

«Πλέον ανεξαρτήτως κυβερνήσεων θα ξέρουμε ότι ανοίγει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 15 Μαρτίου και τελειώνει 15 Ιουλίου. Για να γίνει αυτό λέμε ότι το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κος Κωστής Χατζηδάκης, ερωτηθείς αν τελειώνουν οι παρατάσεις.

«Κάνουμε μια μεταρρύθμιση με επιμέρους παραμέτρους σημαντικές μέσα στην ίδια την μεταρρύθμιση» είπε ακόμη ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός ανάφερε χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε μειώσει πάνω από 60 φόρους από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, φέτος στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου και του προϋπολογισμού του ’25 μειώνουμε 12 ακόμα φόρους, αλλά όλα αυτά τα κάνουμε με προσοχή, διότι έχουμε στόχους στον προϋπολογισμό, πρέπει να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, πρέπει να μειώνεται το χρέος της χώρας» και συμπλήρωσε: «Εάν δεν μειώνεται το χρέος της χώρας η Ελλάδα θα θυμίσει περασμένες εποχές και οι θυσίες όλων θα πάνε χαμένες επομένως πρέπει να είμαστε νοικοκύρηδες και σοβαροί».

Επίσης, αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως: «Η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα από το ‘19 έως το ‘23 είναι η μικρότερη στην ΕΕ. Στον πληθωρισμό των τροφίμων από τον Ιανουάριο του ‘22 που ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση περίπου στους μισούς μήνες ήμασταν ελαφρά πάνω από το μέσο όρο του πληθωρισμού τροφίμων της ΕΕ και στους υπόλοιπους μισούς ήμασταν ελαφρά κάτω. Επομένως, δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News