Μητσοτάκης στους FT: «Η Ελλάδα έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα»

Την επιφύλαξή του με το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το μοντέλο που εφαρμόζει η Ιταλία με κέντρα υποδοχής μεταναστών σε άλλες χώρες εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στους Financial Times, την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ας είμαι προσεκτικοί εδώ. Αυτή είναι μια διμερής συμφωνία. Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει επίσης να δούμε αν θα αποδώσει», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το μεταναστευτικό αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό δίνοντας σημασία στην εξωτερική διάσταση και τη φύλαξη των συνόρων, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του κατά την προσέλευση τού στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε κατά την άφιξή του στις εργασίες της Συνόδου.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στους Financial Times, για τις διαδικασίες που τηρούνται στη συμφωνία Ιταλίας και Αλβανίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μετανάστες που επεξεργάζονται σε τέτοια κέντρα υπόκεινται στη νομοθεσία ασύλου της Ιταλίας και, σε κάθε περίπτωση, θα επιστρέφονται εκεί. Σημείωσε πως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι σαφές πού θα κατευθύνονταν οι μετανάστες.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να προωθηθεί περισσότερο η νόμιμη μετανάστευση, παράλληλα με την αντιμετώπιση της παράνομης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News