Μαρινάκης: «Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την χρηματοδότηση των κομμάτων»

Νομοθετική ρύθμιση «σε εύλογο χρονικό διάστημα, που θα λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, όχι καταχρηστικά και όχι να κάνουμε κάτι για να το κάνουμε» προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ σχετικά με την αναστολή της χρηματοδότησης προς το κόμμα «Σπαρτιάτες» και απέκρουσε την κριτική, που άσκησε στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν συμφώνησε να περάσει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τους Σπαρτιάτες και τη χρηματοδότηση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

“Αυτά που είπατε ως βαριές κουβέντες αδικούν την ιστορία και τη στάση της Κυβέρνησης αυτής και της ΝΔ. Καταρχάς να πούμε ότι δεν απερρίφθη καμία πρόταση για τροπολογία. Είπε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και σίγουρα πάντως πολύ νωρίτερα από την οποιαδήποτε καταβολή επόμενης χρηματοδότησης θα έρθει στη Βουλή κάτι νομοθετικό, το οποίο θα λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα. Γιατί εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικές χρηματοδοτήσεις. Την εκλογική και την τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων. Ως προς την εκλογική χρηματοδότηση ελήφθη, -κακώς προφανώς-, από τους Σπαρτιάτες για τις Ευρωεκλογές λόγω μιας τροπολογίας που είχε ψηφίσει τον Μάρτιο του 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε τότε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Τα ανέδειξε αυτά στη Βουλή ο κ. Λιβάνιος αλλά για να καταλάβει ο κόσμος τη φράση, -αν μου επιτρέπετε κατά παράφραση-, «φωνάζει ο κλέφτης». Δηλαδή έρχονται και φωνάζουν αυτοί που το έκαναν. Προσέξτε, εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής και δεν χρειαζόμαστε διαπιστευτήρια και θα το κάνουμε και ενόψει της χρηματοδότησης, σωστά όμως. Ούτε καταχρηστικά, ούτε να το κάνουμε για να το κάνουμε.

Επί των ημερών της ΝΔ ως Κυβέρνηση βρέθηκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή, η Δικαιοσύνη αποφάσισε προφανώς, η ΝΔ ως Κυβέρνηση συγκέντρωσε μια σειρά από δικογραφίες και τις πήγε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ ως Κυβέρνηση επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά όλα αυτά που σας είπα πριν την αρχή της υπόθεσης, ήταν αυτή που κατέθεσε τρεις τροπολογίες έτσι ώστε να θωρακιστεί η Δημοκρατία μας -μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να έχει τα όπλα η Δικαιοσύνη- από εγκληματικές οργανώσεις”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News