Βορίδης: «Η ενότητα της ΝΔ συνεχίζει να είναι απολύτως αρραγής»

Εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό, παράλληλα με τα άλλα θέματα επικαιρότητας, κάνει ο υπουργός Επικρατείας Μάκη Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Θέμα στο οποίο εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά κομμάτων που τοποθετούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική κάνοντας λόγο για «δίκαιη, αυστηρή αλλά ορθολογική μεταναστευτική πολιτική». Με «αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Άρα φράχτης και ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στη θάλασσα και επομένως αποτελεσματική φύλαξη». Συγχρόνως, όμως, «επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγξεις πλήρως τις μεταναστευτικές ροές, πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αρχικής αναγνώρισης του προσφυγικού στάτους, σε όσους το δικαιούνται. Εκεί είναι που υπάρχει πια η αντίθεση και της Γερμανίας με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και της Ουγγαρίας, αλλά και της Ολλανδίας. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα, διότι δεν είναι μόνο οικονομικό».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «η κυβέρνησή μας είναι εκείνη που έχει την πιο ορθολογική και αποτελεσματική πρόταση για τη διαχείριση μεταναστευτικής πολιτικής και γι’ αυτό και διαμορφώνουμε σήμερα συσχετισμούς και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε συνολικά στην Ευρώπη αυτή την πολιτική». «Είναι λυπηρό που δεν έχουμε στήριξη από δυνάμεις εδώ στον τόπο μας», διαπιστώνει ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News