Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε 54 λεπτά: Το τούνελ των 20 τρισ. δολαρίων και οι τεχνικές προκλήσεις
Η ιδέα για τη δημιουργία ενός υπερατλαντικού τούνελ που θα συνδέει το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη επανέρχεται στο προσκήνιο.
Η ιδέα ενός «Υπερατλαντικού Τούνελ» έχει συζητηθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά ζητήματα κλίμακας, κόστους και πρακτικής χρησιμότητας εμπόδιζαν οποιαδήποτε ρεαλιστική υλοποίηση. Ένα ταξίδι με αεροπλάνο μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης διαρκεί περίπου οκτώ ώρες, ενώ ο χρόνος που θα χρειάζονταν τα τρένα να καλύψουν την απόσταση των 3.000 μιλίων είχε θεωρηθεί ανεπαρκής για να δικαιολογήσει την επένδυση.
Ωστόσο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας σωλήνων κενού (vacuum tube) προσφέρει μια νέα προοπτική. Με τη δημιουργία κενού εντός του τούνελ και τη χρήση πιεσμένων οχημάτων, τα τρένα θα μπορούσαν να φτάσουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 3.000 μιλίων/ώρα, κάνοντας το ταξίδι μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.
Διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μίλος Πάντοβιτς: «Είχα προβλήματα με τον χρόνο συμμετοχής μου στον Παναθηναϊκό»
- Υπεράνω Όλων: Τα «φιλαράκια», έχουν ζήσει… 17… 24… και 50 συνεχόμενα χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα
- Γιώργος Χελάκης: Ορισμένα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο φαίνονται...
- Κωστούλας: «Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, είναι η ευκαιρία μου»
- Ντανιέλ Μπατίστα: «Νίκη αφιερωμένη στον υπέροχο κόσμο της Καλαμάτας»
