Φριτέζα αέρος: Μη μαγειρεύετε αυτό το φαγητό!
Τα τελευταία χρόνια είναι ευρέος διαδεδομένη η χρήση φριτέζων αέρος (air fryer), αφού καθιστά πιο απλή, οικονομική και υγιεινή τη διαδικασία της μαγειρικής
Τα τελευταία χρόνια είναι ευρέος διαδεδομένη η χρήση φριτέζων αέρος (air fryer), αφού καθιστά πιο απλή, οικονομική και υγιεινή τη διαδικασία της μαγειρικής.
Πολλοί είναι αυτοί που παλιά έβλεπαν την προετοιμασία του πρωινού σαν αγγαρεία, με τις φριτέζες αέρος να έχουν φέρει επανάσταση στη διαδικασία.
Φριτέζα αέρος: Οι ιδιοκτήτες προειδοποιούνται να μη μαγειρεύουν αυτό το φαγητό
Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο σεφ Sam Stern έδειξε πώς να τελειοποιήσει ένα βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «ακριβώς το ίδιο» με τα παραδοσιακά βραστά αυγά.
Τα αυγά μαγειρεύονται στο κέλυφός τους για περίπου 8,5 λεπτά και στη συνέχεια βυθίζονται σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αφού κρυώσουν για 2 λεπτά, είναι έτοιμα να ξεφλουδιστούν, αποκαλύπτοντας έναν μαλακό, ρευστό κρόκο.
Κι ενώ μπορεί αυτή η μέθοδος να εξοικονομήσει χρόνο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι ανώτερες για το μαγείρεμα των αυγών.
“Η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι επιθυμητές”
Συγκεκριμένα, εμπειρογνώμονες του CPD Online College προειδοποίησαν ότι ενώ είναι ασφαλές να μαγειρεύετε αυγά σε μια φριτέζα αέρος, η γεύση και η υφή μπορεί να μην αρέσουν σε όλους, αφού όπως σημείωσαν: «Η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι επιθυμητές. Για παράδειγμα, τα βραστά αυγά μπορεί να γίνουν μαστιχωτά και λαστιχωτά όταν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος».
Με την παραπάνω άποψη συμφώνησαν οι γνώστες του BBC Good Food, υποδεικνύοντας ότι τα βραστά αυγά μπορεί να αποδειχθούν λαστιχένια στην υφή, με άλλες μεθόδους να αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα.
Παρ’ όλ’ αυτά, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αυγά στη φριτέζα αέρος, συνιστούν να μαγειρέψετε ένα αυγό μεσαίου μεγέθους κατευθείαν από το ψυγείο στους 125°C για 10 λεπτά για ένα εύγευστο αποτέλεσμα.
Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπειρία της Millie Fender από το περιοδικό τεχνολογίας T3 δεν ήταν και η καλύτερη, αφού μετά το μαγείρεμα αυγών στη φριτέζα αέρος κατέληξε με μια ακατάστατη κουζίνα..
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό: Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι η μυρωδιά, επειδή τρεις προσπάθειες αργότερα δεν υπήρχαν πολλά αρωματικά κεριά που θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τη θειούχα μυρωδιά της κουζίνας μου».
Τέλος, όπως πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή, ο σύντροφός μου βγήκε από το γραφείο του για να παραπονεθεί για τη μυρωδιά των αυγών και έδειχνε ελαφρώς τρομοκρατημένος με τον αριθμό των μερικώς αποφλοιωμένων αποτυχημένων προσπαθειών που βρίσκονταν στον πάγκο της κουζίνας μας».
Πηγή: parapolitika.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΠΑΟΚ Παρασκήνιο: Υπάρχει θέμα με τον Γιόνι Ότο
- Ρεύμα: Τι αλλάζει στα τιμολόγια - Τα νέα ωράρια στο διζωνικό τιμολόγιο
- Λος Άντζελες Κλίπερς: Σπουδαία δωρεά 15 εκατ. δολαρίων από τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς για τις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες
- Ολυμπιακός: Ο ξεχασμένος αποκλεισμός από την ΑΕΚ με... διαιτητική εμπλοκή
- Μάντσεστερ Σίτι: «Έδεσε» τον Χάαλαντ μέχρι το 2034