ΔΙΚΗ ΤΟΣΚΟ: Από το όχημα προήλθε ο θάνατος λέει η ιατροδικαστής

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας

«Η συμπίεση του θώρακα αλλά και οι κακώσεις που είχε το θύμα δεν μπορούν να προέλθουν από ανθρώπινο χέρι οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι ο θάνατος προκλήθηκε από το όχημα», δήλωσε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση που εξέτασε τη σορό του 28χρονου Βούλγαρου Τόσκο Μποτζατζίσκι, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν μετά από άγριο ξυλοδαρμό από οπαδούς του ΠΑΟΚ, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, χάνοντας τη ζωή του στις 5 Ιανουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Στο τιμόνι βρισκόταν μία 27χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατηγορείται ο πρώην σύντροφος της γυναίκας, 49 ετών, ενώ στο εδώλιο κάθονται άλλα έξι άτομα, ηλικίας 25-28 ετών που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

Η κατάθεση της ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστής είπε ότι χρειαζόταν τεράστια δύναμη για αυτή τη σωματική βλάβη, τονίζοντας πως το αυτοκίνητο χτύπησε τον θώρακα αλλά δεν πέρασε από πάνω, γιατί διαφορετικά θα τον είχε μετατρέψει σε μια άμορφη μάζα. Απέδωσε μάλιστα αποκλειστικά στο όχημα την βαρύτατη κάκωση στο κάτω άκρο του θύματος, ενώ όπως είπε από την συμπίεση του θώρακα, ζωτικά όργανα υπέστησαν μεγάλη βλάβη.

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη των οκτώ

Για τα γεγονότα που έθεσαν τους οκτώ κατηγορούμενους στο στόχαστρο των αρχών μίλησε στη συνέχεια αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε στις πολύμηνες έρευνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιντεοληπτικό υλικό που συλλέχθηκε από παρακείμενα σημεία οδήγησε στην σύνδεση των έξι με το επεισόδιο, μέσω της αναγνώρισης των οχημάτων τους, αλλά και τις κινήσεις του επίμαχου αυτοκινήτου, μιας λευκής Μερσεντές, που χτύπησε τον άτυχο νεαρό.

Εξετάζοντας το βιντεοληπτικό υλικό διαπιστώσαμε ότι πέρα από το λευκό μερσεντές ενεπλάκησαν άλλα τρία οχήματα και μία μηχανή. Εντοπίστηκαν αρχικά στην περιοχή της  Τούμπας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ και μετά εμφανίστηκαν στην περιοχή Ποσειδωνίου” κατέθεσε μάρτυρας – αστυνομικός του τμήματος αθλητικής βίας.

Τρία αυτοκίνητα κινούνταν μαζί σαν ομάδα . Εκτός από τους οδηγούς επέβαιναν κι άλλα άτομα. Μετά το περιστατικό εντοπίστηκαν να φεύγουν με ταχύτητα Η μοτοσικλέτα,  με οδηγό συνοδηγό,  πέρασε μπροστά από την καφετέρια  όπου  βρίσκονταν οι οπαδοί του  Άρη και οι Βούλγαροι” επισήμανε ο μάρτυρας.

Όσον αφορά το λευκό Mercedes που πέρασε πάνω από το σώμα του άτυχου Τόσκο, ο αστυνομικός ανέφερε ότι: “Αρχικά εντοπίστηκε να  παρακολουθεί τα τρία οχήματα των Βουλγάρων, επί της παραλιακής οδού. Κάποια στιγμή  είδαμε  να οδηγεί η γυναίκα . Στην περιοχή του Ποσειδωνίου , ο 49χρονος πέρασε πεζός έξω από την καφετέρια, δύο φορές. Μετά το συμβάν το λευκό όχημα έφυγε με μεγάλη ταχύτητα, προσπέρασε φορτηγό και κόκκινο φανάρι. Ήθελε να απομακρυνθεί σύντομα από το συμβάν Για το περιστατικό που έγινε έξω από το Μέγαρο Μουσικής, δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό”.

Τέλος ο μάρτυρας σημείωσε ότι “όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ , η δραστηριότητα τους ήταν γνωστή στην υπηρεσία. Όταν διαπιστώσαμε σε ποιους ανήκουν τα οχήματα τους εντοπίσαμε“.

ΠΗΓΗ: voria.gr, grtimes.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News