ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: Πρόταση - κόλαφος του Εισαγγελέα για Δούρου, Ψινάκη και 25 άλλους κατηγορούμενους

Nα παραπεμφθούν σε δίκη οι 27 εκ των 28 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά προτείνει ο εισαγγελέας, Γιώργος Πολυκράτης,

Nα παραπεμφθούν σε δίκη οι 27 εκ των 28 κατηγορουμένων  για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά προτείνει ο εισαγγελέας, Γιώργος Πολυκράτης, στην υπόθεση για πλημμεληματικές κατηγορίες και όχι για κακουργηματικές όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα ο ανακριτής που χειρίστηκε τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, και στη λίστα των κατηγορουμένων των οποίων ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη περιλαμβάνονται τα ονόματα της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του σημερινού αρχηγού της πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με τον  εισαγγελέα να ζητά την απαλλαγή μόνο ενός κατηγορούμενου, του συγκυβερνήτη του συντονιστικού ελικοπτέρου. Στην πολυσέλιδη (650 σελίδες) πρόταση του, αναλύει τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και προτείνει την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή, από υπόχρεο, δια παραλείψεως και των σωματικών βλαβών εξ αμελείας, κατά συρροή, από υπόχρεο, δια παραλείψεως και του εμπρησμού εξ αμελείας το οποίο αποδίδεται στον 70χρονο ο οποίος ευθύνεται για την έναρξη της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης.

Ο εισαγγελέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι παραλείψεις των κατηγορουμένων που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό 102 συνανθρώπων μας και τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον 32 ακόμα, προέκυψαν από αμέλεια και όχι από ενδεχόμενο δόλο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News