ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΠΑΛΛΟΣ»: Live ενημέρωση για την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα

Όλα όσα συμβαίνουν με το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ελλάδα απ’ άκρη , σ΄ άκρη.

Νεκρός βρέθηκε ο 70χρονος στην Βόρεια Εύβοια – Βρέθηκαν κομμάτια του οχήματός του

Εντοπίστηκε νεκρός ο 70χρονος βοσκός που αγνοούνταν από χθες στην Εύβοια, αφού εντοπίστηκε από ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το evima.gr βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου βοσκού στη νότια Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην περιοχή των Τσακέων της Εύβοιας, για τον 69χρονο που είχε καλέσει σε βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων στην περιοχή του, χθες λίγο μετά τις 22:00, και έκτοτε αγνοείται.

Το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για τον εντοπισμό του άνδρα, με ένα ελικόπτερο και ένα drone, καθώς και μία ορειβατική ομάδα τεσσάρων ατόμων της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην περιοχή 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Συνδρομή στις έρευνες παρέχουν το Λιμενικό Σώμα και πολλοί εθελοντές.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Πειραιώς και Περιφερειακή Αιγάλεω

Λόγω συσσώρευσης των υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς απο την Πέτρου Ράλλη ως την οδό Χαμοστέρνας, καθώς και στην περιφερειακή του Αιγάλεω, απο το ύψος των Διυλιστηρίων. Δεν λειτουργούν πολλά φανάρια σε σημεία της Αττικής.

Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, που είχαν κλείσει λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Ειδκότερα, η Πειραιώς, που είχε κλείσει από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων.

Πλημμύρισαν σπίτια σε Ηλεία και Χαλκιδική

Σύμφωνα με την patrisnews.gr, oι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Ηλείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Η Πυροσβεστική Αμαλιάδας έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις νερού από σπίτια. Σε πολλές περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Πτώση δέντρου σε αυλή σχολείου στην Θεσσαλονίκη

Μαθητές και καθηγητές στο 31ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο θέαμα. Λόγω της βροχής, ένα μεγάλο πεύκο έπεσε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Χαριλάου, λίγο πριν από την προσέλευση των μαθητών. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, το δέντρο έπεσε είκοσι λεπτά μετά τις επτά το πρωί. Η φύλακας που ήταν εκεί το είδε να καταρρέει σιγά σιγά μέσα στην κεντρική αυλή και ενημέρωσε αμέσως τη διευθύντρια που ήταν στη διαδρομή για το σχολείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται γυμνάσιο και λύκειο, με περισσότερα από 600 παιδιά και προχώρησαν σε κοπή του δέντρου, ενώ αναμένονται συνεργεία για την απομάκρυνση των τεράστιων κλαδιών. Για λόγους ασφαλείας και για να μην προκληθεί τυχόν ατύχημα, η διεύθυνση του σχολείου κράτησε αρχικά τα παιδιά στις τάξεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικές κορδέλες γύρω από τα κλαδιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 10 χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα έγιναν συνολικά 13 κοπές δέντρων και επτά αντλήσεις υδάτων στους δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Βέροιας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου.

Έπεσε δέντρο σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο Παγκράτι

Απο τη νέα καταιγίδα, έπεσε ένα δέντρο πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο Παγκράτι στην οδό Σπύρου Μερκούρη. Έντονες βροχοπτώσεις στην Παλλήνη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Τατόι, Διόνυσο και Καλλιθέα. 

Υποχώρησε το οδόστρωμα και «κατάπιε» λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη

Πούλμαν ιδιωτικής εταιρείας στην Θεσσαλονίκη έκανε στάση για να πάρει εργαζομένους εταιρείας και οι επιβαίνοντας είδαν την άσφαλτο να υποχωρεί και το όχημα να «βυθίζεται» μέσα στο οδόστρωμα. 

Το πούλμαν απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια γερανών.

Κλειστή παραμένει η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλαμαριά, όπου το πρωί της Παρασκευής υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να πέσει μέσα το μπροστινό μέρος ιδιωτικού λεωφορείου.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτική διαδρομή, καθώς η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, το απόγευμα θα υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά στις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. «Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο οπού συνέβη το περιστατικό με τους υπεύθυνους της ΕΥΑΘ και του ΟΑΣΘ και μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για πόσο γρήγορα θα γίνουν οι εργασίες, καθώς είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο, το χρονικό διάστημα που απαιτείται θα είναι αρκετές εβδομάδες έως και δύο μήνες.

Όσον αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, γίνεται ήδη παράκαμψη των δρομολογίων και για όσο χρονικό διάστημα θα εκτελούνται τα έργα τα λεωφορεία θα κινούνται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, τις οποίες χαρτογραφούν οι άνθρωποι του Οργανισμού ώστε να είναι οι καλύτερες δυνατές για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στον Κολωνό – Πτώση δέντρου στο Περιστέρι

Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και σήμερα στην περιοχή του Κολωνού στην Αθήνα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και το νερό να έχει μπει στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Δέντρο έπεσε στο Περιστέρι χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κλειστή λόγω κατολισθήσεων η επαρχιακή οδός Σχοίνος-Αλεποχώρι

Κλειστή, λόγω κατολισθήσεων, είναι η επαρχιακή οδός Σχοίνος-Αλεποχώρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Η κατολίσθηση σημειώθηκε στο 1ο χιλιόμετρο και ήδη μηχανήματα έργου επιχειρούν, προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων και στην Κρήτη

Κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που κορυφώθηκε τα ξημερώματα στην Ανατολική Κρήτη. Η μανία του φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στις Καμάρες του δήμου Φαιστού και τα Βορίζια. Μετά την άμεση κινητοποίηση μηχανημάτων της Περιφέρειας και του δήμου, το πρόβλημα με τον δρόμο που έκλεισε αποκαταστάθηκε σύντομα, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη να δηλώνει ότι τα μηχανήματα θα παραμείνουν στο σημείο.

Μικρή κατολίσθηση καταγράφηκε, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, και στον Τσούτσουρο ενώ κλήσεις για πτώσεις δέντρων έγιναν από την περιοχή Μασταμπάς του Ηρακλείου, στου Αποστόλους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, τις Γούβες και την πτώση ενός στύλου της ΔΕΗ στα Σταυράκια. 

Κανονικά η κίνηση των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή 

Άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστές από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών.

Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική – Κλειστά δικαστήρια και σχολεία 

Κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοιχτές, επίσης, θα παραμείνουν σήμερα όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Αντίθετα, αναστέλλονται για τη σημερινή ημέρα οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Αττική (όπως και οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ΕΠΑΣ, του ΟΑΕΔ), Χαλκιδική, Εύβοια, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Δήμο Μεσολογγίου, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, Δήμο Μονεμβασιάς, Δήμο Ευρώτα. Το ίδιο ισχύει για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Αθήνα και την Ελευσίνα

Σε ένα τμήμα της Ελευσίνας περιορίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές ρεύματος. Προβλήματα υπάρχουν και σε Πειραιά και Περιστέρι.

Η βλάβη, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, θα αποκατασταθεί σύντομα. Χθες, σημειώθηκαν διακοπές στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, το Κορωπί και την περιοχή του Ρέντη που αποκαταστάθηκαν με την παρέμβαση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία παραμένουν σε επιφυλακή.

Λειτουργεί κανονικά το μετρό – Σταματάει στο Τροκαντερό το Τραμ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία του Μετρό στις γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό. Προσωρινός τερματικός σταθμός για τους συρμούς του τραμ είναι η στάση Τροκαντερό, λόγω εργασιών άντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια των συρμών του τραμ διεξάγονται ως εξής: AΣKΛ. BOYΛAΣ – ΣYNTAΓMA – AΣKΛ.BOYΛAΣ – TPOKANTEPO KAI ΣYNTAΓMA – TPOKANTEPO

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής

Σημειώνεται ότι από χθες, Πέμπτη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Διασώθηκαν 69 άτομα στην Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν πολλές ανθρώπινες ζωές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις. Η Πολιτική Προστασία κατάφερε να σώσει 69 άτομα σε ασφαλή σημεία. Στο νησί ήδη βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Απο τις πρωινές ώρες προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους.

 

Έρχεται νέο κύμα σε λίγες ώρες

 Ο Διεθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε πως δεν πρέπει να μας «ξεγελάσει» η λιακάδα που υπήρχε το πρωί καθώς τα δύσκολα δεν πέρασαν και πως τις επόμενες ώρες ο «Μπάλλος» θα ξανά κάνει την εμφάνισή του. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News