ΠΑΙΔΕΙΑ: Η πιο σπουδαία ασίστ του Δημήτρη Παπανικολάου

Χάρη στη συμβολή του 44χρονου βετεράνου φόργουορντ η νεαρή μαθήτρια μπορεί να ζήσει το μορφωτικό της όνειρο.

Χάρη στην  καθοριστική συμβολή του  Δημήτρη Παπανικολάου ένα μικρό κορίτσι μπορεί να κάνει το μορφωτικό της όνειρο πραγματικότητα.

Η 13χρονη με σύνδρομο Άσπεργκερ, ήθελε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, αλλά  την εμπόδιζε ένας εκπαιδευτικός νόμος  και ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας  αποτέλεσε τον καταλύτη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα το οποίο η νεαρή μαθήτρια αντιμετώπιζε.

Προηγήθηκε σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου στη Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο η απάντηση που είχε λάβει ήταν αρνητική, καθώς το σχολείο έχει τρία τμήματα των 26 παιδιών και δεν επιτρεπόταν να δεχτούν άλλο καθώς ο εν λόγω αριθμός είναι το ανώτερο προβλεπόμενο από τον νόμο  όριο.
Ο 44χρονος πρώην  φόργουορντ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πανιωνίου και Περιστερίου μεταξύ άλλων,   οποίος είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι επίσης  έχει το ίδιο σύνδρομο και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών, συνόδευσε τη μητέρα της 13χρονης στη Δευτεροβάθμια και  συζήτησαν με τον προϊστάμενο ο οποίος άναψε αμέσως το «πράσινο φως» για δεχτούν το κορίτσι στο σχολείο. «Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε» έγραψε στο facebook η μητέρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News