ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ: «Έχει καταλάβει το λάθος του» (vid)

Θέση για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια αλλά και το κίνημα #metoo πήρε η Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησαν οι καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται για όλα όσα είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας όσον αφορά το κίνημα #metoo και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητών και αθλητριών. Αυτή την φορά, θέση πήρε η Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησαν οι καταγγελίες, με την αθλήτρια της ιστιοπλοίας να αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Πετρούνιας έκανε μία ατυχής δήλωση και θα έπρεπε να σκεφτεί πως ίσως να συνέβαινε και στο δικό του παιδί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση.

Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε.

Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα.

Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει την δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο. Ο Λευτέρης έχει μια μεγάλη πορεία και είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα έχει βρει έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με την Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω, και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δικό τους το παιδί και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί. Πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση».

 

 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News