ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: Ο αθλητισμός είναι δίπλα στις γυναίκες

Ο Οκτώβριος είναι ο παγκόσμιος μήνας κατά του καρκίνου του Μαστού και πολλοί σύλλογοι και ομοσπονδίες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη ενώ και οι αθλητικές ομάδες είναι δίπλα στη κάθε γυναίκα.

Ο Οκτώβρης είναι ο παγκόσμιος μήνας κατά του καρκίνου του Μαστού και είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

Ο καρκίνος του Μαστού είναι πλέον ο συχνότερα διαγνωσμένος καρκίνος παγκοσμίως καθώς 1 στις 7 γυναίκες νοσεί σε κάποια φάση της ζωής της. Νοσοκομεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την άμεση και σωστή πρόληψη. 

Πολλές αθλητικές ομάδες ελληνικές και διεθνείς, στήριξαν με τον δικό τους τρόπο τις γυναίκες που μάχονται για τον καρκίνο του μαστού και ταυτόχρονα, στέλνουν το μήνυμά τους φορώντας το ροζ σήμα λέγοντας πόσο σημαντική είναι η πρόληψη ενώ, μάλιστα, πούλησαν φανέλες για να πάνε τα έσοδά τους σε συλλόγους υγείας κατά του καρκίνου.

Παναθηναϊκός

Όταν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν με τον Ιωνικό στις 16 Οκτωβρίου οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» φορούσαν φανέλες με το pink ribbon (τη ροζ κορδέλα) ενώ, μετά τον αγώνα, οι φανέλες δημοπρατήθηκαν στο σάιτ «matchwornshirt.com» και τα έσοδα διατέθηκαν στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ”Άλμα Ζωής”».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με το humanity.gr παροτρύνουν όλες τις γυναίκες να ενημερωθούν για την πρόληψη και το σημαντικό ρόλο της ψηλάφησης του μαστού και λάνσαραν ένα νέο προϊόν και τα έσοδά του θα διατεθούν, μέσω της εθελοντικής ομάδα του humanity.gr, στο πανελλαδικό Δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την κάλυψη των κλινικών εξετάσεων μαστών ως δείγμα άμεσης στήριξης των φιλοξενούμενων κακοποιημένων γυναικών – θυμάτων βίας.

Κηφισιά (Βόλεϊ)

Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου οι παίκτες της Κηφισιάς πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ προχώρησαν σε μια πολύ όμορφη κίνηση κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια τα προσέφεραν στις γυναίκες φιλάθλους του αγώνα!

ΟΦΗ 

Ο ΟΦΗ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο έξι γυναίκες με καταγωγή την Κρήτη στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας. Η αθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου, η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη, η αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης Κρύστη Γιαλαμά, η entrepreneur Μαρίτα Καράτζη, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελένη Πετρουλάκη και το μέλος του Δ.Σ της «Χαλκιαδάκης Α.Ε», Χριστίνα Χαλκιαδάκη, φωνάζουν δυνατά «είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα».

Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης στήριξε τον Ισπανικό σύλλογο κατά των καρκινοπαθών, Cotra Cancers.

 

Μπαρτσελόνα

Με μια ανάρτηση στο Twitter έδειξε ότι είναι δίπλα στις γυναίκες λέγοντας πως όλοι είναι στην «ίδια ομάδα».

Αμερικάνικο ποδόσφαιρο

Ο ΜακΛόριν είναι ένας από τους πολλούς παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουάσιγκτον που έχει επηρεαστεί προσωπικά από τον καρκίνο του μαστού ο οποίος επηρεάζει 1 στις 8 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης αλλά δεν είναι απλώς ένας λόγος για τον οποίο αισθάνονται υποχρεωμένοι να μιλήσουν επειδή είναι επαγγελματίες αθλητές. Πολλοί απο εκείνους έχουν ένα κοντινό πρόσωπο που πάσχει απο καρκίνο.

Μαραθώνιος στην Αθήνα

Αθλητές, αθλήτριες και μη, νέοι και μεγάλοι άνθρωποι πήγαν και έτρεξαν για καλό σκοπό στο κέντρο της Αθήνας για να βοηθήσουν οικονομικά τον Σύλλογο “Άλμα Ζωής” και να στηρίξουν τις γυναίκες με καρκίνο μαστού, την ενδυνάμωση των ασθενών και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Παραολυμπιακοί Αγώνες

Οι Παραολυμπιακοί αθλητές της Πολωνίας συνεργάζονται με έναν τοπικό σύλλογο για προληπτικές εξετάσεις καρκίνου του μαστού στις εκδηλώσεις τους. Δημιούργησαν επίσης ένα βίντεο για να βοηθήσουν τις αθλήτριες να κάνουν αυτοέλεγχο και να δείξουν ότι μπορούν να είναι υπεύθυνες για την υγεία τους. Μέσω μιας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για Ιατρικές Υπηρεσίες, χρησιμοποιούν ένα «MammoVan» για να παρέχουν επιτόπου μαστογραφίες σε γυναίκες άνω των 40 ετών, είτε έχουν ασφάλιση είτε όχι.

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Γαλλίας 

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας, δημιούργησε ένα βίντεο με τις αθλήτριες οι οποίες ανέφεραν πως η πρόληψη είναι το πιο σωστό που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News