ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Έρχεται το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ειδικότερα, η υπ’ αριθμ. 57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:
– Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.
– Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εθνική Ελλάδος: Η αυτονόητη νίκη, τα χαμόγελα και η πολυτέλεια του Πογέτ
- Ολυμπιακός: Στο Βελιγράδι κατάλαβε ότι τα φετινά Playoffs θα είναι... αίμα κι άμμος
- Ντίνος Κούης-Γιάννης Βένος: Οι σημαίες του Άρη γιορτάζουν τα 109 χρόνια του «Θεού»!
- Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο στόχαστρο και τρίτος παίκτης από τη Βραζιλία!
- Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η απουσία του Αϊτόρ