ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση για τα νοικοκυριά

Στην αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος από τα 18 στα 39 ευρώ το μήνα προχωρά η κυβέρνηση.

Στην αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος από τα 18 στα 39 ευρώ το μήνα προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Παράλληλα αυξάνεται η επιδότηση από τα 24 στα 45 ευρώ το μήνα για τους δικαιούχους του ΚΟΤ. Το συνολικό ύψος της επιδότησης φτάνει τα 620 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από τα έσοδα των πλειστηριασμών για τους ρύπους.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προχωρά στην αναστολή της χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέτρο που ισοδυναμεί με μείωση από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας αναστέλλεται για πέντε μήνες η χρέωση ΥΚΩ για ενεργοβόρες επιχείρήσεις (βιομηχανίες χαμηλής μέσης τάσης κτλ).

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρισης” ανέφερε ο κ. Σκρέκας σημειώνοντας ότι με τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός απορρόφησης του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News