COVID-19: Προβληματισμός για τις νέες μολύνσεις

Οι δείκτες επιδεινώνονται, αλλά αυξάνονται οι εμβολιασμοί, γεγονός που μπορεί να ανακόψει το κύμα της πανδημίας, τα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημονικών και των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Τα νοσοκομεία και τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιστημονικών και των υγειονομικών αρχών της χώρας, καθώς η κινητικότητα που καταγράφεται σε αυτά αποτυπώνει το παρόν και το μέλλον της επιδημίας κορωνοϊού.

Οι σχεδόν 3.700 νοσηλευόμενοι λόγω κορωνοϊού – 480 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία από το βράδυ της Τετάρτης ως χθες το βράδυ- μετατρέπονται σε μέγγενη για το ΕΣΥ, που δυσχεραίνουν βασανιστικά την κανονική λειτουργία του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αντοχή των νοσοκομείων, συνυπολογιζόμενης της στήριξης που προσφέρει ήδη ο ιδιωτικός τομέας, θα δοκιμαστεί ακόμη πιο σκληρά μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, αποτέλεσμα της τωρινής εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων της επιδημίας, ενώ ουδείς ακόμη μπορεί να προδιαγράψει την πορεία της επιδημίας ενόσω βαδίζουμε στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα.

Την ίδια στιγμή, ακριβώς αυτή η επέλαση του κορωνοιού -που αποτυπώθηκε με αύξηση κατά 50% στις νέες μολύνσεις μέσα στην τελευταία εβδομάδα- αλλά και η αυξημένη ροή ασθενών με σοβαρή νόσο covid-19 προς τα νοσοκομεία αποτελούν κινητήριο δύναμη για αξιοσημείωτο αριθμό ανθρώπων ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού για εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News